Consiliul Județean a cerut sprijinul Poliției pentru controlul traficului la Moneasa

Consiliul Județean a cerut sprijinul Poliției pentru controlul traficului la Moneasa

Consiliul Județean Arad a cerut astăzi sprijinul Poliției Rutiere, pentru executarea unor controale de supra-tonaj în zona Moneasa.

„Am avut informații că, deși am tot sesizat traficul de lemne de zonă, nu s-au luat măsuri. De aceea, astăzi am trimis acolo o echipă de la Consiliul Județean și am cerut și ajutorul Poliției, să verificăm documentele transportatorilor. Drumurile județene nu sunt proiectate să reziste la tonajele camioanelor umplute ochi cu bușteni și dacă nu luăm măsuri pentru respectarea tonajului, ce construim ziua, se va distruge noaptea. Noi degeaba modernizăm sute de kilometri de drum, dacă unii transportatori intră cu gabarit depășit și strică asfaltul. În ce privește actele pe lemne, este treaba Poliției să stabilească dacă transporturile sunt legale sau nu”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Iustin Cionca a dispus verificări pe toate drumurile județene, pentru nerespectarea regimului de greutate. Amenzile pentru transportatori pot ajunge până la 10.000 lei/camion.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.