Coralia Cotoraci, rector al Universității de Vest „Vasile Goldiș” pentru un nou mandat

Coralia Cotoraci, rector al Universității de Vest „Vasile Goldiș” pentru un nou mandat

Prof. univ. dr. habil. Coralia Adina Cotoraci a fost confirmată astăzi, prin ordin al Ministrului Educației,  în funcția de rector al Universității de Vest „Vasile Goldiș” (UVVG) Arad pentru un nou mandat de 5 ani.

Numirea a fost făcută în urma alegerilor universitare din data de 11 martie 2024, validate de Senat în ședința din 12 martie 2024.

La începutul mandatului 2024-2029, prof. univ. dr. habil. Coralia Adina Cotoraci a declarat: „În primul rând, aș dori să mulțumesc comunității academice pentru încrederea acordată în a-mi încredința un nou mandat. Această încredere este o onoare și o mare responsabilitate pentru mine și încerc cu toată ființa mea ca prin moștenirea spirituală lăsată de tatăl meu, regretatul prof. univ. dr. Aurel Ardelean și de membrii fondatori  ai universității, să dezvolt tot mai mult sistemul educațional universitar arădean, ridicându-l la standarde cât mai înalte. În ceea ce privește obiectivul pentru viitorul mandat, acesta este același: muncă și perseverență în asigurarea calității și dezvoltării.  Universitatea noastră, în structura ei comunitară și comprehensivă, trebuie să se adapteze permanent trendurilor noi europene respectând calitatea actului didactic, fiind totodată deschisă și responsabilă în misiunea ei de a fi în serviciul societății printr-un învățământ centrat pe student cu predare-învățare permanentă, oferind un spațiu deschis și transformativ spre cercetare, educare, inovare, culturalizare.”.

Motto-ul noului mandat pentru perioada 2024-2029 este  „Unitate și Excelență: Împreună pentru Viitorul Universității Noastre! Continuitate, Consolidare, Calitate!” „Împreună, cele trei cuvinte – continuitate, consolidare și calitate – reprezintă principii fundamentale ce ghidează universitatea în eforturile sale de a rămâne o instituție de înaltă clasă, dedicată atât prezentului, cât și viitorului său”, se arată în programul managerial al prof. univ. dr. habil. Coralia Adina Cotoraci.

Sursa foto: UVVG Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.