Creștere ALARMANTĂ a cazurilor de CORONAVIRUS într-o localitate arădeană! Apelul primarului

Creștere ALARMANTĂ a cazurilor de CORONAVIRUS într-o localitate arădeană! Apelul primarului

Petru Antal, primarul Pecicăi, a făcut un apel public la populație după ce în oraș s-a constatat o creștere alarmantă a cazurilor de infectare cu coronavirus.

Potrivit primarului, la Pecica infectările cu SARS-CoV-2 au atins nivelul din luna decembrie a anului trecut.

„Constatăm cu îngrijorare faptul că, în ultimele săptămâni, numărul cazurilor de infecţie cu COVID-19 depistate pe raza oraşului Pecica a crescut. Dacă acum două săptămâni aveam sub 1 caz per mia de locuitori, ceea ce a permis deschiderea şcolilor după scenariul verde (toţi elevii revenind în bănci), la finalul săptămânii trecute incidenţa la 1000 de locuitori a fost cu 50% mai mare. Cele mai noi date publicate de Direcţia de Sănătate Publică Arad indică 28 de cazuri active în oraş, ceea ce înseamnă o incidență de peste 2‰, nivel pe care nu l-am mai înregistrat din decembrie”, a spus Petru Antal.

Pe de altă parte, primarul spune că vaccinarea decurge conform programului stabilit, dar că oamenii trebuie să respecte regulile de distanțare. „La centrul din Pecica în fiecare zi 60 de persoane primesc antidotul pentru virus, dar trebuie să fim atenţi în continuare! Vă rog să respectaţi regulile de bază ale prevenţiei infectării cu coronavirus: purtaţi mască ce acoperă gura şi nasul, păstraţi distanţa şi dezinfectaţi-vă mâinile. Trebuie să fim precauţi şi să avem răbdare în continuare, pentru a putea depăşi, fără probleme, această perioadă dificilă”, a spus Petru Antal în finalul apelului adresat pecicanilor.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.