Documentare și western, propunerile săptămânii la Cinema Arta

Documentare și western, propunerile săptămânii la Cinema Arta

Se anunță o săptămână plină de filme de calitate la cinema Arta.

Seriile lunare în sala mică a cinematografului continuă până la sfârșitul anului în cea de-a treia miercuri a fiecărei luni. Cineclubul de film documentar dedicat liceenilor și realizat în parteneriat cu One World la Școală ne propune documentarul finlandez WHITE RAGE/FURIA ALBĂ care va rula miercuri 17 aprilie, de la ora 19, și va fi urmat de o discuție cu psihologul Lavinia Gana, în cadrul celei de-a doua întâlniri a cineclubului. Intrarea la această proiecție este liberă.

Western-ul THE SISTERS BROTHERS/FRAȚII SISTERS, cel mai nou film al lui Jacques Audiard, filmat aproape integral în România și premiat la Veneția cu Leul de Argint pentru Cea mai bună regie, ajunge în premieră la cinema Arta vineri 19 aprilie, de la ora 20. Co-producție Franța-România-Spania-Belgia-Statele Unite, filmul i-a adus în țară pe multipremiatul regizor francez, dar și pe unele dintre cele mai populare nume de la Hollywood, actorii John C. Reilly, Joaquin Phoenix, Jake Gyllenhaal și Riz Ahmed, care fac parte din distribuție. A fost nominalizat la numeroase festivaluri, câștigând, printre altele, 4 premii César: pentru Cea mai bună regie, Cea mai bună imagine, Cea mai bună scenografie și Cel mai bun sunet.

Săptămâna va fi încheiată cu redifuzarea filmului DISTANȚA DINTRE MINE ȘI MINE, care va rula sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 20, regia Mona Nicoară & Dana Bunescu. Filmul a avut premiera națională toamna trecută, la festivalul Les Films de Cannes à Bucarest, unde a fost recompensat cu Premiul Publicului. La nivel internațional, a fost lansat în cadrul Competiției de Documentare de la Trieste Film Festival.

Biletele pot fi achiziționate de la Cinema Arta, de luni până joi, între orele 10 – 17, vineri, între orele 10 – 14, sau cu 2 ore înainte de începerea filmului. Biletele pot fi rezervate în prealabil pe e-mail, la adresa: cinemaartaarad@gmail.com.

Preț bilete:

– 12 lei preț întreg

– 5 lei preț redus pentru elevi, studenți şi pensionari

Informații la tel. 0257/280526

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.