Drepturile consumatorului, în dezbatere la Universitatea Aurel Vlaicu

Drepturile consumatorului, în dezbatere la Universitatea Aurel Vlaicu

La Universitatea „Aurel Vlaicu” (UAV) din Arad a avut loc zilele trecute un eveniment important care s-a bucurat de  prezenţa secretarului de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării  Rurale, Simona Man, şi de cea a directorului general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, Paul Anghel. Conferința „Informarea Consumatorilor Europeni – Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorului” de la UAV a stârnit un interes deosebit din partea cadrelor didactice ale UAV, care au făcut scurte prezentări legate de tematica largă a conferinței: protecția consumatorului și importanța unei alimentații sigure pentru populație.  De asemenea au participat directori și reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate care au punctat pe parcursul conferinței câteva aspecte specifice legate de această temă.
Au susținut scurte alocuțiuni cadre didactice ale UAV: prof. univ. dr. Dorin Herlo, conf. dr. Mihaela Gavrilă, conf. dr. ing. Dana Gina Radu precum și din partea DSP, dr. Dana Negru și directorul instituției dr. Daniela Cîrnațu. Discuțiile și provocările din partea invitaților au dinamizat conferința și au creat un schimb de replici constructiv  între autorități și cadrele didactice care au evidențiat problemele din perspectiva consumatorului și nu au ezitat să ofere și soluții viabile.

confe drepturile consumatorului UAV
„Am fost onorați la această conferință de prezența celor doi oficiali de la București, o conferință care a adus în discuție un subiect de larg interes pentru orice cetățean: protecția consumatorului. Ne bucurăm că avem în universitatea noastră  o facultate, Facultatea de Inginerie Alimentară, Turism şi Protecţia Mediului care are o specializare în domeniul  Protecției Consumatorului  ceea ce denotă interesul cadrelor didactice pentru acest domeniu atât de important pentru actuala societate de consum”, a punctat rectorul UAV Ramona Lile.

  1. Suntem doar un tomberon de gunoi pentru produsele ratate ale vestului si chestia asta este posibila pentru ca institutia protectia consumatorului actioneaza ca institutie de musamalizare a cazurilor de incalcare a drepturilor consumatorului.
    In realitate cetateanul nu are unde se plange. Daca cel care incalca drepturile consumatorului este o firma mare, nationala sau globala, protectia consumatorului face sluj pentru a-i scapa basma curata.
    La noi orice produs venit din import are un nivel de calitate mai scazut decat acelasi produs comercializat in tarile civilizate. La noi se vand toate gunoaiele care nu se mai vand afara, produsele iesit din productie care stau pe stocurile producatorilor.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.