Egipt, destinația momentului. Piramide, plajă, resorturi luxoase, safari în deșert și insule te așteaptă în țara faraonilor

Egipt, destinația momentului. Piramide, plajă, resorturi luxoase, safari în deșert și insule te așteaptă în țara faraonilor

Egiptenii își așteaptă cu brațele deschise turiștii și fac constant eforturi pentru ca un sejur în țara lor să fie cât mai sigur și cât mai plăcut, din toate punctele de vedere.

Egiptul a intrat pe lista verde, iar românii dornici de vacanță au pornit cu sutele spre tărâmul faraonilor. Cu această ocazie, vă prezentăm câteva informații utile dacă vă tentează o vacanță în fascinantul Egipt.

CE TREBUIE SĂ ȘTII

Potrivit MAE, începând cu luna septembrie 2020, toți pasagerii curselor aeriene care intră în Republica Arabă Egipt, prin orice aeroport, trebuie să prezinte un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 72 de ore anterior călătoriei, chiar dacă sunt vaccinați.

Este necesar ca testul să fie de tipul RT-PCR, efectuat de către un laborator specializat, autentificat prin ștampilă, fără a fi aplicate pe document corecții și/sau modificări. În mod obligatoriu, testul tip PCR prezentat autorităților egiptene trebuie să cuprindă data și ora recoltării probei biologice și să fie tradus în limba engleză sau arabă, cu mențiunea NEGATIVE.

Singurele persoane exceptate de la măsura prezentării unui test PCR la intrarea pe teritoriul Republicii Arabe Egipt sunt copiii cu vârsta de sub 6 ani. Nu există alte categorii de persoane exceptate.

Documentul de călătorie utilizat (pașaport simplu sau pașaport simplu temporar) trebuie să aibă o valabilitate de minim 6 luni de la data intrării pe teritoriul Egiptului.

La sosirea pe aeroporturile din Marsa Matrouh, Hurghada (guvernoratul Red Sea), Sharm El Sheikh (guvernoratul Sinaiul de Sud), Luxor și Aswan turiștii sunt scutiți de obținerea vizei de intrare pe teritoriul egiptean (până la data de 30 aprilie 2021). Cetățenii români care sosesc direct pe aeroportul din Cairo au nevoie de viză de intrare, care se obține de la Ambasada Republicii Arabe Egipt la București sau direct de la autoritățile de frontieră din aeroport.

După data de 30 aprilie 2021 cetăţenii români care călătoresc în Republica Arabă Egipt în scop turistic au nevoie de viză. Viza turistică se poate obţine la aeroport, contravaloarea colantului de viză fiind achitată pe loc, sau la sediul Ambasadei Republicii Arabe Egipt în România, costul acesteia fiind de aproximativ 25 USD.

În hotelurile desemnate (doar cu ocuparea a 50% din capacitate) vor fi luate măsuri de protecție speciale, iar în cazul depistării unui caz de COVID-19, respectiva persoana va fi carantinată în camere special amenajate în hotel, iar în cazul agravării simptomelor va fi spitalizată (situație care va genera condiții speciale de tratament și întoarcerea în țară pe cheltuiala turistului).

La întoarcerea în România NU se stă în carantină.

CE POȚI FACE

Pentru cei ce vor relaxare…

Hurghada este locul perfect! Sunt numeroase resorturi spectaculoase, iar prețurile au scăzut mult față de anii trecuți. Acum puteți să vă bucurați de 7 nopți la un resort de 4* all inclusive începând de la aproximativ 400 de euro, iar dacă doriți la 5* all inclusive prețurile încep de la aproximativ 500 de euro, de persoană, cu avion și transfer inclus.

Cel mai bine este să apelați la o agenție de turism, deoarece acest lucru vă va scuti de multe bătăi de cap, plus că veți primi toate informațiile actualizate la zi. Este important, în condițiile date, de pandemie, să aveți o asigurare storno și de sănătate. De acest lucru se ocupă tot agenția.

Resorturile oferă de toate, de la aqua park, la plaje private, piscine, magazine, saloane de masaj, spa, etc. Pentru a decide care este resortul perfect pentru tine poți să cauți pe youtube video-uri de la cei care au mai fost (șanse mari să găsești chiar români) sau pe grupurile de facebook cu turiști români în Hurghada, informațiile de acolo sunt de mare, mare ajutor, mai ales dacă este prima ta călătorie în Egipt.

Citește continuarea articolului pe https://city-girl.ro

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.