UPDATE/ Elicopter cu 10 militari la bord, PRĂBUȘIT într-o pădure din Sibiu: OPT persoane au MURIT!

UPDATE/ Elicopter cu 10 militari la bord, PRĂBUȘIT într-o pădure din Sibiu: OPT persoane au MURIT!

Un elicopter militar s-a prăbușit, vineri dimineață, lângă municipiul Mediaș, în județul Sibiu.

La bordul elicopterului se aflau 10 persoane. Din primele informaţii, aparatul de zbor ar fi luat foc în aer. Mai multe echipaje SMURD se îndreaptă, în acest moment, spre locul accidentului.

Potrivit primelor informații aparatul de zbor ar fi plecat de la baza aeriană de la Câmpia Turzii şi s-ar fi îndreptat către Cincu, unde mai mulţi militarii români şi americani participă la Modulul de instruire „RUBICON 2014”.

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a confirmat că elicopterul efectua un exerciţiu militar şi că, în momentul producerii incidentului, acesta se întorcea la poligon.

Deocamdată, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) nu a oferit nicio informație publică.

UPDATE/

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu a confirmat decesul a 8 militari în accidentul aviatic din județul Sibiu și a anunţat că doi supraviețuitori răniți în accident sunt transportați la UPU Sibiu.

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a activat de urgenţă Centrul Operaţional de Comandă al Guvernului României şi Centrul de Comandă al MAI pentru coordonarea acţiunilor de salvare a supravieţuitorilor şi cercetarea condiţiilor în care a avut loc accidentul din judeţul Sibiu.

„Opt militari şi-au pierdut viaţa şi alţi doi au fost răniţi în urma prăbuşirii unui elicopter militar IAR-330 PUMA, vineri, 21 noiembrie, în jurul orei 10.40, pe raza localităţii Mălâncrav, judeţul Sibiu. Elicopterul, de la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, se afla în misiune, urmând să participe la un exerciţiu în Poligonul Cincu. Pentru cercetarea împrejurărilor producerii evenimentului, la faţa locului s-a deplasat ministrul apărării naţionale, Mircea Dușa, însoţit de o comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene”, a anunţat în mod oficial MApN.

Alături de vicepremierul Gabriel Oprea se află şi o echipă de procurori militari şi criminalişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, potrivit MAI.

Foto: airportal.hu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.