Eveniment academic la Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad

Eveniment academic la Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad

Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad i-a decernat rectorului Academiei de Științe Economice București, prof.univ. dr. Nicolae Istudor, titlul de Doctor Honoris Causa.

O sală arhiplină la decernarea titlului de Doctor Honoris Causa, rectorului Academiei de Științe Economice  din București, prof.univ.dr. Nicolae Istudor.

Personalitate marcantă a învățământului superior economic, profesorul Istudor a avut o carieră academică și managerială de excepție pe care comunitatea Universității „Aurel Vlaicu” din Arad a omagiat-o prin acordarea celei mai înalte distincții: Doctor Honoris Causa.

„Mulțumesc Universității Aurel Vlaicu din Arad pentru această onoare și vreau să asigur comunitatea academică, conducerea universității de tot sprijinul meu și implicarea mea în tot ceea ce înseamnă creșterea și dezvoltarea acestei universități”, a punctat rectorul ASE, Nicolae Istudor.

„Parcursul profesional al profesorului Istudor, cariera sa academică, performanțele în activitatea de rector al  Academiei de Studii Economice București, implicarea și aportul adus comunității, justifică pe deplin decizia Senatului UAV de acordare a acestui înalt titlul academic. Ne bucurăm să onorăm reușitele acestei personalități care aduce cinste mediului universitar și care, astăzi,  ne onorează prin includerea sa în familia academică a universității noastre”, a declarat rectorul UAV, Ramona Lile, la înmânarea înaltei distincții.

Au onorat cu prezența: protos.Iustin Popovici, consilier cultural al Arhiepiscopiei Aradului, președintele CJA, Iustin Cionca, prorectorul UVVG, conf.univ.dr Anghelina Andrei și doamna Consuela Avram  din partea Primăriei Arad.

De asemenea, au fost prezenți alături de  studenți și de comunitatea academică a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, membrii Asociației Facultăților Economice din România, profesori de la ASE, care au transmis, prin prezența lor, aprecierea față de personalitatea celui care a devenit, de astăzi, 23 noiembrie 2023, membru al comunității academice a UAV.

Din Comisia de Laudatio au făcut parte: președintele comisiei- Prof.univ.dr Radu Ioan, președintele Senatului UAV; membrii comisiei: Prof.univ.dr.Emeritus Ioan Talpoș, Universitatea de Vest din Timișoara;  Prof.univ.dr. Costel Negricea, Rector, Universitatea Româno-Americană;  Prof. univ. dr. hab. Alexandru Stratan, Rector, Academia de Studii Economice din Moldova;  Prof. Univ. Dr. Dumitru Miron, Președintele Senatului Universitar al Academiei de Studii Economice din București.

Sursa foto: UAV Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.