Explicaţie HALUCINANTĂ pentru INUNDAŢIILE din Arad: Aşa a vrut DUMNEZEU!

Explicaţie HALUCINANTĂ pentru INUNDAŢIILE din Arad: Aşa a vrut DUMNEZEU!

Primarul Gheorghe Falcă i-a chemat la el la birou pe şefii de la Compania de Apă, pentru a le cere explicaţii pentru dezastrul de miercuri, când Aradul a semănat mai degrabă cu o Mică Veneţie decât cu Mica Vienă.

Informaţia a fost confirmată de Marius Toma, director tehnic în cadrul companiei, care ne-a şi explicat, telefonic, că de vină pentru inundaţiile de miercuri au fost cantităţile uriaşe de precipitaţii care au căzut într-un interval de o oră, aproape duble faţă de capacitatea pe care o are canalizarea pluvială. Acesta a admis, totuşi, că sunt şi unele „deficienţe”, care vor fi remediate.

Ulterior, Compania de Apă a transmis şi uncomunicat de presă, pe care în redăm în totalitate:

„În data de 23 iulie 2014, datorită căderilor masive de precipitaţii din intervalul orar 10:00 – 12:30, s-au înregistrat inundaţii afectând diferite zone rutiere ale oraşului, printre care enumerăm zona Gemi Center şi Strada Voinicilor la Pasaj, din Cartierul Micălaca, Strada Ineului, Radu de la Afumaţi, Toth Sandor, Orient.

Potrivit surselor, în decursul celor 2 ore de precipitaţii a fost înregistrat un volum de apă de 37,5 litri/mp, producându-se, astfel, blocaje ale sistemului de canalizare care, în cele două ore de ploaie, nu a făcut faţă cantităţii de apă. Pentru a contura mai bine dimensiunea situaţiei, vom face o comparaţie între debitul de intrare în Staţia de Epurare Arad, înregistrat în decurs de 24 de ore, care, în medie, totalizează un volum de 22.000 mc/zi şi debitul de vârf înregistrat la ora 12:30, 23 iulie 2014, care a însumat un volum de 22.000 mc într-o singură oră.

Compania de Apă a intervenit cu motopompe şi autospeciale în vederea evacuării apei din zonele afectate, astfel că în jurul orei 16:00, 23 iulie 2014, toate aceste porţiuni au fost degajate. La ora 17:30, zona Pasajului a fost curăţată şi redată traficului.

Pe această cale, S.C. Compania de Apă Arad S.A. cere scuze cetăţenilor pentru inconvenientele create şi le mulţumeşte totodată pentru înţelegere!”

Cu alte cuvinte, pentru dezastrul de miercuri e de vină Cel de Sus, care a scuturat prea mulţi nori, dintr-odată, deasupra Aradului.

Ce uită să precizeze reprezentanţii Companiei de Apă e că în Arad sunt probleme mai mereu atunci când plouă ceva mai mult. Iar în privinţa pasajului de pe Calea Voinicilor, trebuie spus că de atâtea ori a fost inundat încât în folclorul urban zona a căpătat numele de Lacul de la Viaduct.

  1. inainte sa fie Cionca Iustin consilier al directorului pe salar de mii de lei nu s-a intamplat asa ceva. acum probabil ca sfaturile lui Cionca dau roade iar Aradul se va transforma in Venetia

    Raspunde
  2. Explicatia asta poate tine la sectanti lui .
    daca avea obraz tuciuriul se prezenta la ora de varf la o televiziune locala si i-si cerea scuze de la cei care au avut de suferit din cauza ploi .

    Raspunde
  3. Acum un an si ceva, Falca si directorul de la Compania de Apa isi aruncau unul altuia pisica. Acum e de vina…ploaia. Si in tot acest timp nu s-a facut nimic. Pacat ca nimeni nu sesiseaza lucrurile astea. Se pare ca cei din Compania de Apa au avut grija sa se puna bine si cu opozitia…

    Raspunde
  4. credeti ca aceasta ploaie a fost ultima , si ca aceea balta nu va mai fii , aiurea , de acum la fiecare ploaie va fi la fel pentru ca aceea lucrare a fost prost conceputa de la bun inceput . toti au vina lor , proiectantul , executantul ,cat si beneficiarul . IAR acum falca ar trebui sa sara 1 m in sus de fiecare data cand se blocheaza acolo traficul ,si nu o face , multumindu-se sa cheme la ordin pe cei de la apa canal , si sa dea vina pe bunul dumnezeu .
    Dar el este cel raspunzator , ca primar al aradului pentru rezolvarea problemei .

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.