Filarmonica a ajuns de râsul curcilor: Artiştii, „judecaţi” de administratori şi pompieri

Filarmonica a ajuns de râsul curcilor: Artiştii, „judecaţi” de administratori şi pompieri

Sindicatul Artiştilor Interpreţi din Filarmonica de Stat Arad continuă să sesizeze abuzurile care se petrec în instituţie, ultimul dintre acestea vizându-l pe Varyas Tiberiu, vicepreşedintele sindicatului. Potrivit sindicaliştilor, după concedierea lui Mihai Dogaru, preşedintele sindicatului, se încearcă acum şi debarcarea vicepreşedintelui.

„După desfacerea contractului de muncă al liderului de sindicat, acum a venit rândul vicepreşedintelui sindicatului din Filarmonică să fie chemat în faţa Comisiei de Disciplină din instituţie, comisia formată din administrator şi pompier şi care îl reprezintă pe manager. Dacă managerul consideră reprezentativă o astfel de comisie, în opinia noastră constituie o aberaţie faptul că nişte persoane care au urcat pe scenă doar pentru ca să aprindă lumina îşi exprimă păreri despre activitatea artistică”, se arată într-un comunicat de presă al SAIF Arad.

„Mai mult, documentul transmis vicepreşedintelui de sindicat îl acuză pe acesta că a făcut o comunicare colegilor înaintea unei repetiţii, cu acordul dirijorului orchestrei, comunicare care a durat circa 2- 3 minute. Acest fapt a fost considerat o abatere gravă de la programul instituţiei, motiv pentru care este adus în faţa Comisiei de Disciplină”, a afirmat Mihai Dogaru, preşedintele SAIF Arad.

Sindicaliştii atrag atenţia că, la art. 226, Codul Muncii specifică faptul că „pe toată durata exercitării mandatului, reprezentanţii salariaţilor nu pot fi concediaţi pentru motive ce ţin de îndeplinirea mandatului pe care l-au primit de la salariaţi”.

Totodată, Legea 62/2011 a dialogului social prevede la art. 9 că „membrilor organelor de conducere alese ale organizaţiilor sindicale li se asigură protecţia legii contra oricăror forme de condiţionare, constrângere sau limitare în exercitarea funcţiilor lor”. În plus, „condiţionarea sau constrângerea, în orice mod, având ca scop limitarea exercitării atribuţiilor funcţiei membrilor aleşi în organele de conducere ale organizaţiilor sindicale constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”, potrivit art. 218 (2) al aceleiaşi legi.

„Ca urmare acestor fapte, sindicatul îşi rezervă dreptul de a face demersurile legale impuse de situaţia actuală din Filarmonica de Stat Arad”, a mai subliniat Mihai Dogaru.

  1. Este dureros cum Falca si sluga sa vacean au pus pe butuci o intitutie prestigioasa pe plan NATIONAL SI INTERNATIONAL.ce n-au reusit COMUNISTI in 60 de ani a reusit falca in mandatele sale.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.