Fronda şi timpul ei

Fronda şi timpul ei

N-aş vrea să-mi jignesc cititorii, dar trebuie să explic faptul că Fronda a fost un curent împotriva lui Ludovic al… dracu’ mai ştie al câtelea. Dar nu împotriva regalităţii. Undeva în Franţa. Refuz să mă documentez – chiar dacă domnul Google e alături – aşa că vă spun că ştiu asta din Dumas. În fine, e vorba de principiu.

O asemenea frondă s-a pornit şi în interiorul PNL. Criza – criogenată fie de interese comune, fie de disciplina de partid – a zăcut până la gongul final, adică parlamentarele, iar acum a izbucnit. Mai întâi a răbufnit Abrudan, primarele de Ineu, inclusiv ca portavoce a mai multor aleşi locali. Apoi, şi-a dres glasul şi Igaş, fost senator, Costel pentru preieteni, Traian pentru autorităţi. Ţinta răbufnirilor a fost Falcă,  acest Mao Tze Dun modern, cel puţin în conceptul protestatarilor.

Sigur, argumente există, şi precampanie, şi post campanie. E firesc ca în urma acestor alegeri, mai ales a acestor rezultate, suprapuse pe modul de a conduce al domnului Gheorghe Falcă, să apară nu doar nemulţumiri, ci adevărate revolte, fronde… cum am spus. E firesc, până într-un punct…

Nu mi se pare normal ca acum să venim şi să omorâm tot. NU, după ce am tăcut atâta timp, în numele disciplinei de partid. Cu tot dragul, dar Costele, dar Căline, ştiam toţi de aceste probleme. Dacă aţi vrut binele partidului, trebuia să reacţionaţi înainte de aceşti „muci în fasole” – iertaţi-mi expresiea, dar sunt mai sincer decât voi. Ştiu, vă temeaţi că vă termină Falcă, ca pe Seculici sau Ioţcu. Aveaţi nevoie de o confirmare electorală ca să puteţi contraargumenta. Aveţi dreptate, în fond eu sunt doar un slujbaş la curtea „regelui stilou”, dar aşteptam o reacţie mai reactivă.

Personal, mă număr printre susţinătorii lui Falcă. Aşa cum am fost susţinătorul lui Băsescu, aşa cum am fost susţinătorul lui Constantinescu. Fiecare la vremea lui. Dar al acelui Gheorghe Falcă de acum câţiva ani, care mai ştia să salute, nu doar să dea din cap, să fie contrazis, să contrazică politicos, să… Acel Ghiţă, iar cei care ştiu înţeleg ce vreau să spun.

Acum, continui să îl susţin pe Gheorghe Falcă. Poate altfel. Poate din punct de vedere… medical. Ghiţă, fii tare, să trecem împreună peste asta. Dar tot împreună trebuie să vedem peste umăr.

Costele, Căline, trebuie să înţelegeţi că dacă vreţi să găsiţi un vinovat, poate Falcă e acesta. Am cam rezumat de ce. Dar și voi sunteți vinovați pentru că ați asistat, tacit, la creșterea lui. Demersul vostru e generos, dar oarecum tardiv. Ați întreținut tocmai ceea ce blamați acum…

  1. Ce poți să mai zici? Tifi e un fel de Turcescu care-și toarnă cenușă în cap pentru banii, micii și berea de care a avut parte pe vremea gloriei PD. (Spre deosebire de alți fomiști ingrați, gen Cosmin Mihuța, Alin Olteanu, ș.a., care acum scuipă cu mânie unde cândva pupau). Fronda din PNL Arad este reală și a fost pornită înainte de alegeri. Dar nu cu oameni ca Ioțcu sau Igaș se va face bine dreapta din Arad. Poate cu Seculici, lângă care să vină primari destoinici și apreciați, precum Abrudan de la Ineu, Tomuța de la Sântana, Micurescu de la Bata, Popi de la Ghioroc, Bot de la Șiria, Letiția de la Semlac, Crișan de la Vladi sau alții ca ei, apreciați de cetățeni și care n-au pus botul (prea mult) la borcanul cu miere al bugetelor locale. Dacă la primării PNL stă binișor, mai greu ar fi de găsit politicieni deștepți și nepătați pentru municipiu, județ și Parlament, cei promovați de Falcă fiind sub orice critică.

    Raspunde
  2. Crisan traseistul !!!este moral din socialist a devenit ))))pnl-ist hai ca este buna asta cu morala si cu cei asa zisi de dreapta …..!!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.