Fructele care MENȚIN SĂNĂTATEA inimii şi COMBAT celulita

Fructele care MENȚIN SĂNĂTATEA inimii şi COMBAT celulita

Beneficiile consumului de nuci şi seminţe în general sunt promovate azi prin mai toate mijloacele media, dar de mult ori ne ferim să le consumăm din cauza problemei caloriilor. Este adevărat că au un conţinut caloric ridicat, însă efectele pozitive pe care le au asupra sănătăţii nu sunt de neglijat.

Deşi migdalele sunt considerate nuci, din punct de vedere tehnic ele sunt seminţele fructelor migdalului (arbore de migdale), un copac de mărime medie care produce flori albe şi roz cu miros plăcut. Aceste fructe menţin sănătatea inimii şi combat celulita, susțin cercetătorii americani.

Migdalele pot fi dificil de digerat şi pot stresa pancreasul, deoarece ca toate nucile, ele conţin fitat care le face greu de digerat. Pentru a obţine substanţele nutritive maxime, cel mai bine este să le înmuiați înainte de a le consuma. Migdalele sunt unul dintre puţine nuci, care încolţesc atunci când sunt înmuiate în apă, atunci având loc neutralizarea fitaților permiţând eliberarea nutrienţilor.

Studiile cercetătorilor americani arată că migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi a maladiei Alzheimer. După ce au analizat 24.808 de adulţi cu vârsta de peste 19 ani, cercetătorii au tras concluzia că persoanele care consumau migdale aveau o cantitate mai mare de nutrienţi în organism, o calitate îmbunătăţită a alimentaţiei şi o stare fiziologică mai bună, în comparaţie cu cei care nu consumau aceste fructe.

De asemenea, în cazul persoanelor cu risc de diabet, consumul zilnic de migdale reduce concentraţiile de glucoză din sânge.

Migdalele sunt, de asemenea, bogate în minerale, printre care mangan, care contribuie la întărirea oaselor şi reglează zahărul din sânge, şi magneziu, esenţial pentru funcţionarea organelor, muşchilor şi a nervilor, pentru controlul glucozei din sânge şi reglarea tensiunii arteriale.

Consumul zilnic al unei cantităţi de 40 de grame de migdale reduce pofta de mâncare şi concentraţiile de glucoză din sânge, îmbunătăţind în acelaşi timp semnificativ absorbţia de vitamina E şi de grăsimi mononesaturate.

Astfel, după consumul zilnic de migdale timp de o lună – echivalentul a 250 de calorii pe zi – participanţii la studiu nu au câştigat în greutate, ceea ce îi face pe cercetători să spere că acest tip de fructe ar putea constitui o parte esenţială în curele de slăbire.

Ca o concluzie:

1. Migdalele sunt 13% proteine.

2. 27 g (sau aproximativ 23 de migdale) reprezintă o sursă excelentă de vitamina E, magneziu, fibre și proteine.

3. Migdalele sunt pline de minerale, precum magneziu, cupru, potasiu, calciu, fosfor și fier, precum și vitamine din grupul B.

4. O porție de 27 g de migdale conține aproximativ aceeași cantitate de antioxidanți ca o porție de broccoli.

5. Migdalele sunt una dintre cele mai bune surse alimentare integrale de vitamina E.

6. Migdalele încurajează sănătatea inimii prin conținutul lor de grăsimi mononesaturate, nu contin colesterol.

7. Un sfert de cană de migdale conține aproximativ 18 grame de grăsimi, dintre care 11 grame reprezintă grasimi mononesaturate.

8. 20-25 migdale conțin la fel de mult calciu ca 1/4 ceașcă de lapte.

Cât despre originea acestor fructe, se crede că migdalele își au originea în Asia de Vest și Africa de Nord, dar ele apar menționate în multe texte istorice, inclusiv în Biblie.

Foto: fiestafarms.ca

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.