INTERLOP arădean, arestat și cercetat pentru TENTATIVĂ DE OMOR! A tras cu pistolul pentru o datorie bănească

INTERLOP arădean, arestat și cercetat pentru TENTATIVĂ DE OMOR! A tras cu pistolul pentru o datorie bănească

Cristian Costea, personaj al lumii interlope din Arad, este cercetat pentru tentativă de omor, după ce a făcut uz de armă împotriva unei persoane, pe fondul unor datorii bănești.

Acesta este cercetat în stare de arest preventiv, Judecătoria Arad dispunând arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

Iată comunicatul procurorilor:

În data de 28.07.2019 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad au solicitat arestarea preventivă a unui inculpat, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, faptă prev. și ped. de art.342, alin. 1 Cod penal, uz de arma letală fără drept” faptă prev si ped de art. 343 al. 1 din C.P. violare de domiciliu, faptă prev și ped. de art. 224, alin. 2, Cod penal, distrugere, faptă prev. și ped. de art. 253, alin 1 Cod penal şi şantaj forma agravată în formă continuată prev. de art. 207 al.1 şi al.3 din C.pen. cu aplicarea art. 35 al.1 din C.pen cu aplicarea art. 38 alin. 1, Cod penal., Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Judecătoriei Arad, dispunând arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment au reieșit următoarele:

În data de 26.07.2019, ora 18.30 inculpatul s-a deplasat în mun. Arad, la locuința persoanei vătămate. Inculpatul  a intrat fără drept în locuința persoanei vătămate, mai exact pe poarta comună a imobilului, pe coridorul locuinței.

A început o dispută verbală între cei doi, fondată de neplata unei datorii bănești, după care inculpatul l-a amenințat cu moartea pe persoana vătămată pentru a-l constrânge să îi dea presupusa datorie.

Ulterior inculpatul a scos un pistol din prosopul de plajă de culoare multicoloră, cu care a efectuat un foc de armă în direcția persoanei vătămate, nimerind însa televizorul din încăpere, plecând apoi într-o direcție necunoscută.

La data de 29.07.2019 a fost dispusă declinarea competenţei de soluţionare a cauzei în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, existând suspiciuni cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă la Omor, prev. de art. 32 alin.1 C.Pen. rap. la art. 188 C.P.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi arestarea preventivă sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală și nu pot în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

De remarcat, că Cristian Costea a părăsit țara imediat după comiterea faptei, dar s-a reîntors în România, fiind reținut la vamă în județul Bihor.

Foto: Arhiva (rol ilustrativ)

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.