Lovitură dată de ITM Arad: Zeci de persoane munceau „la negru” pentru un singur angajator

Lovitură dată de ITM Arad: Zeci de persoane munceau „la negru” pentru un singur angajator

Inspectorii ITM Arad au descoperit un angajator pentru care munceau „la negru” peste 50 de persoane.

„În ultima săptămână din luna octombrie, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad au depistat, la o societate, un număr de 57 de persoane fără a avea încheiat un contract individual de muncă în formă scrisă cel târziu în ziua anterioară începerii activității. Aceste persoane au prestat activități din domeniul transportului alternativ de persoane folosind o aplicație”, transmite Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad.

Potrivit ITM Arad, „10 dintre salariații acestei societăți, cu contract individual de muncă cu timp parțial, sunt persoane care au depăși durata timpului de muncă stabilită în cadrul contractelor individuale de muncă. De asemenea, în ceea ce privește domeniul securității și sănătății în muncă, s-a constatat faptul că 24 de salariați nu au fost instruiți anterior începerii activității, nefiind efectuat nici instructajul introductiv general și nici instructajul la locul de muncă”.

„Pentru deficiențele constatate, societății i s-au dispus măsuri de intrare în legalitate și i s-au aplicat sancțiuni contravenționale în cuantum total de 358.000 de lei”, a precizat Ecaterina Isac, inspector șef al ITM Arad.

Foto: Arhiva

  1. De ce nu spuneți și numele / adresa acestei firme . Pot sa nu dau crezare acestui comentariu ?? Poate fi o vorba sa va acoperiti activitatea și salariu

    Raspunde
  2. Oricum inspectorii ITM sunt mâna-n mâna cu angajatorii ba mai mult ii și anunță înainte de controale ca să fie în regula când vin în control ! Apoi le aplica o amenda de obicei cea mai mica pe care angajatorul plătește jumătate din minim în 15 zile . Inspectorul câștiga și el 2000 șpagă și toată lumea-i mulțumită! Asa merge treaba în Romanica !

    Raspunde
  3. Puneti si lista cu numele la toate firmele sau va e frica ca nu mai primiti spaga de la ei?

    Raspunde
  4. IESITI SĂMBATĂ PE TEREN VEDETI CĂTI SUNT ILEGAL ȘI DUPĂ ORA 5

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.