Mănânci carne de PUI? Ar trebui SĂ ŞTII ASTA!

Carnea de pui este printre cele mai consumate tipuri de carne din lume. Prăjită, fiartă sau la grătar, este preferata multor persoane.

Cercetătorii de la Universitatea Oxford au făcut studii pe găini şi au descoperit faptul surprinzător că acestea au suferit mutaţii genetice în ultimii 50 de ani.

Evoluţia este de obicei un proces foarte lung, care durează milioane de ani, însă puii se pare că suferă modificări genetice într-un ritm de 15 ori mai rapid decât orice alte specii.

S-au făcut analize de sânge la 12 pui de aceeaşi generaţie şi s-a descoperit că au suferit două mutaţii genetice în ultima jumătate de secol, care îi face să crească mult mai mari, într-un timp mult mai scurt.

Acest lucru poate cauzat şi de poluare şi de felul în care sunt hrăniţi, mâncarea lor fiind de prea puţine ori ecologică.

Sursa: Daily Mail

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.