Masă caldă pentru 170 de vârstnici nevoiași, în cadrul unui proiect al Arhiepiscopiei Aradului (FOTO)

Masă caldă pentru 170 de vârstnici nevoiași, în cadrul unui proiect al Arhiepiscopiei Aradului (FOTO)

Arhiepiscopia Aradului a demarat zilele trecute activitatea de preparare și distribuire a unei mese calde zilnice pentru 170 de persoane vârstnice identificate în cadrul Proiectului „CANTINA SFÂNTUL NICOLAE – SERVICIUL MASĂ PE ROȚI PENTRU BUNICII COMUNITĂȚII”.

Proiectul are o durata de 30 luni și este finanțat din Fondul Social European. Obiectivul general vizat de proiect este reducerea numarului de persoane vârstnice aflate în situatii de vulnerabiliate din Arad, prin dezvoltarea activității cantinei Sfântul Nicolae ca și centru de preparare si distribuire a hranei pentru persoane aflate în risc de sărăcie. În acest sens a fost renovată și dotată cu echipamente performante cantina socială, au fost achiziționate două autoutilitare în sistem de leasing operațional și s-a înființat un serviciu mobil de distribuire a hranei de tipul masă pe roți, serviciu care va funcționa 24 de luni pe perioada proiectului și cel puțin 6 luni după finalizarea acestuia.

Serviciile sunt adresate persoanelor de peste 65 de ani din Arad, identificate prin resurse proprii cât și cu sprijinul autorităților locale. Este vorba de persoane aflate în incapacitatea de a-și asigura traiul zilnic ca urmare a deficiențelor fizice, a bolilor și a sărăciei.

„Scopul nostru este ca prin implementarea acestui proiect să identificăm și alte măsuri de sprijin necesare în vederea integrării socio – economice a celor 170 de persoane vârstnice, menite să ajute comunitatea să depășească starea actuală de risc și marginalizare”, transmit reprezentanții Arhiepiscopiei.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.