Modernizare de drumuri și străzi în Șiria, cu sprijinul Consiliului Județean Arad

Modernizare de drumuri și străzi în Șiria, cu sprijinul Consiliului Județean Arad

Consiliul Județean alocă anual sume importante pentru sprijinirea proiectelor inițiate de primăriile din județ. Şi comuna Șiria a beneficiat de colaborarea cu Consiliul Județean, în special în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii rutiere.

„Din sumele de care dispune Consiliul Județean, alocăm spre primării fonduri pentru a ajuta la dezvoltarea comunităților locale. La Șiria, s-a pus un accent deosebit pe dezvoltarea rețelei de străzi și amenajarea de locuri de parcare, unde Consiliul Județean a contribuit cu circa 1,5 milioane de lei, în perioada 2016-2018”, a afirmat Sergiu Bîlcea, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

Un obiectiv important pentru Consiliul Județean este modernizarea drumului Arad-Horia-Șiria-Pâncota-Buteni, proiect finanțat din fonduri europene și care, în prezent, este în procedură de evaluare. „Este cel mai important drum județean, practic artera principală care leagă municipiul de zona de nord și nord-est a județului. Odată cu finalizarea acestui drum, Șiria devine un pol important pe harta județului”, a completat Sergiu Bîlcea.

„Contribuția Consiliului Județean la dezvoltarea comunei Șiria se regăsește nu doar în sumele destinate unor proiecte, ci și în alte domenii. Preluarea Cetății Șiriei pentru reabilitare și valorificarea potențialului turistic, revitalizarea Muzeului «Ioan Slavici și Emil Monția», modernizarea Drumului Vinului, care face legătura cu Valea Mureșului, de-a lungul Podgoriei, organizarea Festivalului Vinului sunt tot atâtea exemple de implicare a Consiliului Județean în dezvoltarea comunei noastre”, a declarat Valentin Bot, primarul comunei Șiria.

În perioada 2016-2018, Consiliul Județean a alocat comunei Șiria 1.540.000 lei pentru diverse proiecte și cofinanțări privind asfaltări străzi, amenajări parcări, reparații școli, extinderea și modernizarea infrastructurii de apă sau modernizarea drumurilor agricole.

Foto: Arhivă

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.