Om de afaceri arădean, reţinut de DNA pentru dare de mită

Om de afaceri arădean, reţinut de DNA pentru dare de mită

Un om de afaceri arădean a fost reţinut în cursul zilei de marţi de procurorii DNA pentru dare de mită. Stelian Tulcan deţine o rafinărie în localitatea Apateu şi o benzinărie şi un hotel în oraşul Chişineu-Criş. Acesta este suspectat că i-ar fi dat bani lui Gabriel Toader, directorul general al Direcţiei Generale Politici Industriale şi Mediul de Afaceri din cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, pentru a-l favoriza.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Oradea, au dispus reţinerea pentru 24 de ore a a celor doi şi a unei a trei persoane care este suspectată de complicitate la luare de mită.

Potrivit anchetatorilor, în baza unor înţelegeri anterioare, din perioada decembrie 2011 – mai 2012, Gabriel Toader, prin intermediul Argentinei Postolache, a pretins, în cursul lunii mai 2012, achitarea de către Stelian Tulcan a contravalorii unei cantităţi de 48 de metri cubi de beton, în valoare totală de 14.461,36 lei.

Pentru acest „serviciu”, în contextul autorizării unui antrepozit fiscal, Gabriel Toader trebuia să avizeze lista cu semifabricatele şi produsele finite înscrise în nomenclatorul de fabricaţie şi să avizeze asimilarea, din punct de vedere al accizelor, a produselor energetice cu produse pentru care sunt stabilite accize în cazul societăţii comerciale reprezentate de Stelian Tulcan, lucru care s-a şi întâmplat la data de 22 mai 2012.

Întreaga cantitate de beton pretinsă a fost achitată în întregime de Stelian Tulcan, prin intermediul firmei pe care o reprezenta.

Betonul a fost utilizat de Gabriel Toader Gabriel la construirea unui imobil în zona localităţii Ghiroda din judeţul Timiş.

În această cauză procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii – Direcția Judeţeană de Informaţii Arad şi de sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Bihor.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.