Panouri fotovoltaice furate din Veneţia, descoperite la Nădlac

Panouri fotovoltaice furate din Veneţia, descoperite la Nădlac

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un cetăţean român care intenţiona să introducă ilegal în România, cu documente false, 155 de panouri fotovoltaice furate din Italia. Bărbatul s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac marţi seara, în jurul orei 20.20.
„La PTF Nădlac s-a prezentat pentru a intra în ţară, P.L.N., în vârstă de 41 ani, din judeţul Mehedinţi care conducea un microbuz marca Volkswagen, înmatriculat în Bulgaria, în care transporta 155 de panouri fotovoltaice. La control, şoferul a prezentat, pentru marfa transportată, o factură şi un CMR fără număr în care figura ca expeditor o firmă din Italia şi ca destinatar o persoană din Timişoara. În urma verificărilor, s-a constat că microbuzul este semnalat ca fiind folosit ca mijloc de transport într-un caz de furt de panouri fotovoltaice, în noaptea de 14 spre 15 aprilie din Veneţia, Italia”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad.
Şoferul a declarat că el este doar transportator şi că a primit oferta de a executa un transport pe ruta România – Italia şi retur de la un fost coleg de serviciu. În data de 13 aprilie a plecat din Drobeta-Turnu Severin spre Italia, unde în apropierea localităţii Padova a fost contactat de un cetăţean român care a plecat cu microbuzul şi s-a întors peste trei ore cu maşina încărcată cu panouri. Acesta i-a înmânat documentele prezentate la controlul de frontieră şi nu avea cunoştinţă de faptul că acestea sunt false şi că marfa transportată (panourile) era furată.
Bărbatul este acum cercetat pentru comiterea infracţiunii de furt, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.