PARTIDUL ECOLOGIST ROMÂN (l)

Am fost tentat să vorbesc despre etimologia cuvîntului POLITICĂ, derivat din latinul „POLITICUS”, numai că aveam de străbătut o cale oarecum anevoiosă spre înţelegere din partea dumneavoastră şi, mult mai anevoiosă spre explicare din partea mea… Aşa că vă propun, varianta populară, aia mai puţin ortodoxă, că „POLITICA NU-I FATĂ MARE“…

Campania electorală s-a pus pe roate, tehnic unele „roţi“ pe jenţi de aluminiu, altele pe jenţi de tablă… Conform bugetului. Numai că nu întondeauna contează investiţia, ci…  perspectiva performanţei.

Şi performanţă pentru un partid, indiferent de orientare, înseamnă nemijlocit IDEI ŞI  ACŢIUNI VIABILE CE POT AJUTA CONCRET ŞI COERENT LA BUNĂSTAREA TUTUROR ELECTORILOR, INDIFERENT DE ORIENTAREA LOR POLITICĂ, IDEI ŞI ACŢIUNI SPRE BINELE NOSTRU AL TUTUROR, PENTRU BINELE ROMÂNESC AL UNEI ROMÂNII MAI PROSPERE, MAI DEMNĂ ŞI IMPLICIT MAI FERICITĂ…

Da, pare o propoziţie  lozincă, numai că alta mai scurtă şi mai la subiect momentan nu cunosc. Cu altă ocazie şi-n alt context aştept şi accept comentarii.

Pe articolul de faţă vă rog să-l catalogaţi drept un preambul la următoarele, care pînă la alegeri, VOR FI PRO PARTIDUL ECOLOGIST ROMÂN, partid care m-a ales şi pe care l-am ales. Potrivire de carecter… PARTIDUL „VERDE“ POATE FI VARIANTA DE BUN AUGUR, POATE ŞI TREBUIE SĂ FIE DESCHIDEREA SPRE NATURĂ, OAMENI, FAUNĂ ŞI FLORĂ. O deschidere spre tot ce are mai frumos o ţară frumoasă cu oameni frumoşi! Despre toate astea promit că vom vorbi mai în esenţă în următoarele materiale.

ORICÎT DE FRUMOASE SUNT CUVINTELE, DACĂ NU AU SPRIJIN ÎN REALITATEA FAPTELOR, NU-S ALTCEVA DECÎT UN ZGOMOT EFEMER, UN FALSET OARECARE ÎNTR-UN CONTEXT DAT.

Aşadar, atenţie la nadele partidelor… consacrate! Consacrate-n toate cele. Chiar că o putem pune de un foileton.

Sfîrşitul primei părţi.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.