PENALITĂŢI pentru firma care execută lucrările la pasajul de la CET

PENALITĂŢI pentru firma care execută lucrările la pasajul de la CET

Tehnodomus, firma care execute lucrările la pasajul de la CET ar putea fi penalizată, a anunţat Cristian Ispravnic, directorul DRDP Timișoara.

Acesta a participat astăzi, alături de doi parlamentari social-democraţi arădeni, deputaţii Dorel Căprar și Florin Tripa, la o conferință de presă chiar la pasajul nefinalizat de la CET, de pe Centura Aradului.

Ispravnic a prezentat motivele pentru care pasajul nu este încă finalizat, deși ar fi putut fi dat în folosință de luni de zile. „Practic, la ora actuală mai sunt mici lucrări de făcut. Parapeții de siguranță, câțiva stâlpi, rampele care leagă pasajul de centură. Constructorul invocă tot felul de probleme, lipsa banilor, faptul că subantreprenorul nu lucrează cum trebuie, dar cert e că puteam avea gata acest pasaj încă din luna iunie. În condițiile în care DRDP este cu plățile la zi, deci constructorul și-a primit banii pentru lucrările prestate. La finele acestei luni, dacă nu se finalizează pasajul, firma riscă să intre pe penalități“, a declarat Ispravnic.

Deputații Dorel Căprar și Florin Tripa au acuzat dur firma Tehnodomus, care execută lucrarea. „Arădenii puteau să aibă parte de o surpriză frumoasă, chiar de zilele orașului, dacă firma care execută lucrările pentru pasajul de pe Centura Aradului, din zona CET, ar fi tratat cu seriozitate și responsabilitate proiectul. Iată, că nu a făcut-o iar întârzierile impardonabile, tegiversările și scuzele fără temei sună clar a comandă politică din zona PDL-PNL. În fond, vorbim despre aceeași firmă de casă a liberalilor arădeni, cea care tot construiește de un secol stadionul UTA, care a ridicat pasarela peste Mureș, care a reabilitat Palatul Cultural și multe alte contracte cu dedicație din zona lui Gheorghe Falcă. Atrăgeam recent public atenția asupra superficialității constructorului care a fost obligat de conducerea DRDP Timişoara să înlocuiască mixtura asfaltică pentru că nu corespundea standardelor de calitate. Pe fond, este absolut regretabil că o lucrare ce putea fi gata în cel mult șase luni, se apropie de termenul de un an și încă nu e finalizată. Iar asta în condițiile în care nimeni în lumea asta nu poate să acuze PSD-ul, ori ministerul de resort că nu au oferit suport sau finanțare”, a declarat Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad.

Potrivit acestuia, „parlamentarii social-democrați de Arad s-au implicat în acest proiect și au luptat cu toate armele legale la București pentru a asigura bugetarea ori reluarea lucrărilor, în momentul în care guvernele de dreapta şi alte firme clientelare neo-Băsiste din trecut au creat problemele și blocajele arhicunoscute”.

În final, Dorel Căprar a mai precizat: „În condițiile în care pasajul de la CET este finalizat în proporție de 93%, fac un apel la conducerea firmei ce execută lucrarea să se apuce în mod serios de lucru, să nu mai inventeze o grămadă de tertipuri sau să invoce în mod penibil lipsa banilor, pentru a întârzia recepția pasajului. De suferit au numai arădenii și este mare păcat”.

  1. ISPRAVNIC ai carat pina ieri la sudoru sef CRISAN geanta ,acumesti mare sef.Vai de mama lor pasaje .

    Raspunde
  2. nu va este rusine bai penibililor? Acum PNL este de vina? Nu ca aia sunt mai buni, dar aveti totul la mana. Politic sunteti singurii care trag sforile in tara asta. Si mai aveti tupeu sa puneti vina pe altii? Ridicoli mai sunteti. Nesimtiti pana la capat!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.