Performanță de excepție pentru SPORTUL ARĂDEAN: Andrei Gag este VICECAMPION MONDIAL!

Performanță de excepție pentru SPORTUL ARĂDEAN: Andrei Gag este VICECAMPION MONDIAL!

Atletul arădean Andrei Gag a reușit o performanță de excepție la Portland. Sportivul a luat argintul la aruncarea greutății la Mondialul indoor de la Portland (SUA).

Atletul în vârstă de 24 de ani a reușit 20,89 metri din prima încercare, apoi 20,08 m și 20,23 m, aducând țării noastre prima medalie mondială indoor după o pauză de 12 ani.

Titlul de campion mondial indoor la actuala ediție l-a obținut americanul Tomas Walsh, 21,78 metri (cea mai bună performanță a sezonului), bronzul revenindu-i croatului Filip Mihajlovici, 20,87.

Andrei Gag, originar din comuna arădeană Bocsig, aduce astfel României prima medalie la competiţia din SUA şi, totodată, prima cucerită de un atlet din ţara noastră la un campionat mondial indoor după o pauză de 12 ani.

Sâmbătă, în cea de-a doua zi a Mondialelor de la Portland, au mai intrat în concurs alte trei reprezentante ale României: Alina Rotaru s-a clasat pe locul 10, cu 6,45 m, Bianca Răzor a ratat de puţin calificarea în finala la 400 m, clasându-se pe poziţia a patra în seria sa semifinală, cu timpul de 53sec.24/100, în timp ce Claudia Bobocea s-a oprit în seriile probei de 1.500 m, fiind cronometrată în 4min.12sec.38/100.

Foto: Facebook/Andrei Gag

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.