Piața Catedralei, SCHIMBATĂ RADICAL! Ce s-a hotărât în ședința CLM

Piața Catedralei, SCHIMBATĂ RADICAL! Ce s-a hotărât în ședința CLM

Peste 50 de proiecte au fost incluse, astăzi, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Municipal (CLM) Arad. Între acestea și actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiție „Regenerare urbană zona Piața Catedralei din Municipiul Arad”.

Mai nou, Primăria propune pentru Piaţa Catedralei un concept de regenerare a zonelor existente într-un ansamblu de amenajări urbanistice care să atragă şi să susţină o dezvoltare durabilă a zonei.

Potrivit Municipalității, se urmărește eliberarea Pieţei Catedralei de construcţiile existente, creşterea suprafeţelor destinate pietonilor până la capacitatea maximă funcţională și realizarea unei strânse legături pietonale între piaţă, strada pietonală Meţianu, Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare şi Turnul de Apă. „Cu alte cuvinte, se dorește crearea unei zone focusate pe satisfacerea nevoilor de recreere şi socializare a cetăţenilor, care să permită persoanelor de toate grupele de vârstă să interacţioneze, dar totodată să ofere spațiul necesar și adecvat  organizării de manifestări culturale”, arată Municipalitatea. 

Primarul Călin Bibarț explică: „De-a lungul timpului au fost două variante de SF, parcare cu două nivele subterane și parcare cu un singur nivel. În condițiile în care avem șanse să primim finanțare europeană pentru amenajare ca zonă pietonală și zonă verde, atunci venim în fața dumneavoastră cu această propunere. Nu este vorba despre un nou studiu de fezabilitate. Poate vom reuși în acest fel să unim cele trei zone – Piața Avram Iancu, Piața Catedralei și Parcul Reconcilierii – și să mai ridicăm zona aceasta cu încărcătură istorică.  Pentru că tot vorbim despre piețe volante, poate vom încerca la un moment dat să vedem dacă nu ar arăta bine ca în unele zile să organizăm o piață volantă cum era pe vremuri în Piața Avram Iancu”.

De remarcat, că propunerile USR PLUS de transformare în zonă pietonală a tronsonului din Bulevardul Revoluției cuprins între Teatrul Clasic și Primărie și de înființare a unei piețe volante „Street Market” în Piața Avram Iancu au fost respinse la vot cu largul concurs al PNL (care ar fi primit directive precise în acest sens).

  1. […] post Piața Catedralei, SCHIMBATĂ RADICAL! Ce s-a hotărât în ședința CLM appeared first on […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.