Pisica lui Remețan

Pisica lui Remețan

Ieșirea publică a lui Florin Remețan de zilele trecute nu este altceva decât un avertisment mascat lansat de experimentatul politician la adresa celor care conduc Consiliul Județean Arad.

„Pentru că semnalele mele anterioare la adresa conducerii Consiliului Județean nu au avut efect, mă văd nevoit să-i atenționez în mod ferm pe cei care nu sunt în stare să urmărească modul în care funcționează deszăpezirea: Treziți-vă, faceți ordine, sancționați firmele vinovate de nerespectarea contractelor, mergând până la reziliere dacă este cazul. Dacă nu sunteți în stare, lăsați-i pe alții mai competenți să conducă județul și să țină situația sub control!”, spunea Remețan, consilier județean, președinte al PMP Arad.

„Deszăpezind” puțin declarația lui Florin Remețan, vedem că ea are, în primul rând, conotații politice. În traducere, Florin Remețan „le arată pisica” liberalilor aflați în funtea Consiliului Județean Arad. Practic, după ce UDMR a trecut de partea PSD la guvernare (și nu mă îndoiesc că ar putea face acest lucru și la Arad, în pofida unor declarațiilor de fidelitate smulse probabil „la cerere”), s-a deschis posibilitatea schimbării majorității în Consiliul Județean Arad. O nouă majoritate ar urma să se închege în jurul PSD, fapt care ar duce la schimbarea actualei conduceri a CJA. Pentru ca aceasta să se înfăptuiască este nevoie, însă, și de cele două voturi ale consilierilor județeni ai PMP. Cu alte cuvinte, brusc, Florin Remețan devine foarte important în ecuație. Politician hârșit, acesta este conștient de valoarea votului său și, în consecință, încearcă să și-l valorifice. Să-și maximizeze poziția. Și nu trebuie condamnat pentru asta, pentru că orice om politic (în sensul politicii practicate la noi în ultimul sfert de secol, desigur!) ar face la fel.

Nu știu ce le-a cerut Remețan liberalilor în schimbul fidelității. Nu știu nici ce i-au promis cei de la PSD (dacă i-au promis deja), însă știu că Remețan își joacă cartea. Una ce se arată câștigătoare pentru el, indiferent de rezultatul jocului!

  1. oare nu se mai schimba ceva in politica de la arad? sa mai scapam de remeteni, de falci, de udemerei, de toti astia care isi urmaresc scopurile pur personale prin santaj politic si trafic de influenta politica?

    Raspunde
    • da… ma si gandesc cum se procedeaza in situatii din astea… cum un politician cere DOAR sa fie bine ca sa nu fie rau pentru judet cand negociaza si nu este vorba nici de bani, nici de functii, nici de alte avantaje materiale pentru el / familia lui / prietenii lui / colegii lui de partid etc.

      Raspunde
  2. Cionca isi poate face bagajele

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.