Poliția Locală Arad ATRAGE ATENȚIA: La ce să FII ATENT dacă găsești o NOTIFICARE în PARBRIZ

Poliția Locală Arad ATRAGE ATENȚIA: La ce să FII ATENT dacă găsești o NOTIFICARE în PARBRIZ

Referitor la subiectul recurent al diferitelor notificări pe care arădenii le găsesc pe autovehiculele personale ori de serviciu, reprezentanții Poliției Locale atrag atenția că nu toate sunt emise de Direcția Generală Poliția Arad, iar nerespectarea lor nu atrage neapărat sancțiuni.

Direcția Generală Poliția Locală face următoarele precizări:

a) toate informările/invitațiile comunicate cetățenilor de către polițiștii locali, conțin antetul DGPL Arad sau precizează structura care l-a întocmit și au un anumite formate (ce se regăsesc în atașamente). Absența antetului DGPL Arad este un prim indiciu indubitabil referitor la faptul că documentul nu este emis de poliția locală iar neexecutarea acțiunilor solicitate nu va atrage măsuri sancționatorii din partea acesteia;

b) categoriile de documentele plasate de polițiștii locali pe autovehicule pentru a comunica inițierea unor demersuri ce au consecințe de natură juridică sunt următoarele:

– notificări cu privire la faptul că respectivul autovehicul a fost preluat de poliția locală în evidența celor abandonate, sens în care, se va pune în mișcare procedura legală ce poate conduce la ridicarea acestuia pe cale administrativă; – somații prin care se pune în vedere îndeplinirea obligației legale de ridicare de către proprietarul/deținătorul legal al autoturismului abandonat/fără stăpân în termen de 10 zile, în scopul evitării ridicării acestuia pe cale administrativă (în etapa finală a procedurii sus-menționate);

– notificări privind obligația de eliberare a autoturismelor parcate pe spațiul verde; – notificări referitoare la obligația de a întreține locurile de parcare utilizate, conform prevederilor HCLM nr.162/2006 privind gospodărirea municipiului Arad. Este adevărat că cetățenilor Aradului li se transmite, prin flyere plasate pe automobile, faptul că, în diferite zone, urmează să se desfășoare activități de construcții, reabilitare a unor rețele de utilități, regenerare urbană etc. Cel mai adesea, hârtiile respective sunt plasate de contractorii diferitelor lucrări, uneori de administrație și, ocazional, de poliția locală.

Deși mesajul constă tot în solicitarea de a muta autovehiculele, există două diferențe esențiale:

– Mutarea respectivă are un caracter temporar;

– Neconformarea la solicitarea respectivă nu atrage sancționarea persoanelor fizice ori juridice care ignoră notificarea. În situațiile în care utilajele nu au avut acces la șantierul respectiv, contractorii au apelat la serviciile RECONS pentru mutarea autovehiculului în proximitate, în prezența unui polițist local.

Sancționarea proprietarilor automobilelor a survenit exclusiv în situațiile în care mașinile staționau deja neregulamentar (în dreptul căilor de acces care deservesc proprietăți alăturate drumurilor publice, pe treceri de pietoni, pe trotuar fără a permite deplasarea pietonilor etc.).

Direcția Generală Poliția Locală atrage, totodată, atenția contractorilor asupra faptului că prezența panourilor furnizate de DGPL pentru delimitarea săpăturilor și altor lucrări de pe domeniul public are doar rolul de a proteja suplimentar populația de eventuale accidentări. Gardurile inscripționate „Poliția Locală Arad” nu conferă personalului firmelor contractante autoritatea de a comunica cu locuitorii din zonele respective în numele agenților constatatori din subordinea primăriei.

  1. La ce să FII ATENT dacă găsești o NOTIFICARE în PARBRIZ ??? Sa fi atent sa nu iti ramana hartia swlii pe parbriz si sa iti ia din vedere. De acea aruncata rapid la tomberon….

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.