Prietenii Luncii Mureşului au străbătut pe bicicletă distanţa dintre Pecica şi Mănăstirea Bezdin

Prietenii Luncii Mureşului au străbătut pe bicicletă distanţa dintre Pecica şi Mănăstirea Bezdin

Senatorul arădean Constantin Traian Igaş a organizat zilele trecute, în parteneriat cu Primăria Pecica şi Primăria Secusigiu, acţiunea „Prietenii Luncii Mureşului”.

Aceasta a fost un real succes, numărul participanţilor fiind unul foarte mare. Tineri din Pecica, Secusigiu, Nădlac, Zădăreni şi Semlac au răspuns pozitiv iniţiativei senatorului Igaş şi au pornit într-o drumeţie pe biciclete până la Mănăstirea Bezdin. Startul a avut loc la Ferma de Bivoli din Pecica, pe biciclete puse la dispoziţia participanţilor de Primăria oraşului Pecica.

„Scopul acestei acţiuni a fost punerea în prim plan a frumuseţilor naturii şi reperelor turistice pe care Aradul le poate oferi. Situată la 36 km vest de Arad, Mănăstirea Bezdin, cu hramul Adormirea Maicii Domnului, este una dintre puţinele mănăstiri sârbe din România ce se mai păstrează, datând din 1539. Cei care ajung în Arad merită să viziteze acest loc minunat. Mă bucură faptul că am reuşit să mobilizez atâţia oameni iubitori de natură, de mişcare şi interesaţi de cunoaşterea obiectivelor turistice ale Aradului”, a declarat senatorul Constantin Traian Igaş.

Stareţul mănăstirii le-a făcut o amplă prezentare a Mănăstirii Bezdin celor aproximativ 100 de participanţi la această acţiune. Mănăstirea este un obiectiv turistic mai puţin cunoscut, fiind înconjurată de un peisaj de nedescris.

„Primăria şi Consiliul Local al oraşului Pecica sprijină orice fel de manifestare implicit şi aceasta la care am participat cu bucurie. Mulţumim domnului senator Constantin Traian Igaş pentru această acţiune şi pentru faptul că a reuşit cu această ocazie să promoveze inclusiv Mănăstirea Bezdin, mănăstire a cărei construire a demarat în anul 1539 şi care ar avea mare nevoie de fonduri importante pentru reabilitare”, relatează viceprimarul oraşului Pecica, Stanoiov Miodrag.

„Prin intermediul acestui parteneriat am reuşit să aducem împreună tineri de pe ambele maluri ale Mureşului. O acţiune foarte reuşită, pe care sperăm că o vom repeta cât de curând. Mişcarea este sănătoasă iar tinerii au fost încântaţi să exploreze Lunca Mureşului într-un mod atât de plăcut”, menţionează primarul comunei Secusigiu, Cheşa Ilie.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.