Profesoară ÎMPUȘCATĂ MORTAL de un elev în vârstă de 15 ani

Profesoară ÎMPUȘCATĂ MORTAL de un elev în vârstă de 15 ani

O profesoară a fost împuşcată mortal de unul dintre elevii săi de numai 15 ani.

Victima, Ene Sarap de 56 de ani, preda germana la şcoala din Vilijandi (Estonia). În timpul incidentului, în clasă se mai aflau alți patru elevi, dar niciunul dintre aceştia nu a fost rănit. Până în acest moment nu sunt cunoscute cauzele care l-au determinat pe adolescent să recurgă la acest gest extrem.

Ucigașul nu s-a opus arestării, iar arma a fost predată autorităţilor imediat după crimă. Poliţiştii au demarat o anchetă pentru a afla motivul atacului, dar și proveniența armei.

Minorul ar putea fi condamnat la 10 ani de închisoare dacă se va dovedi că se afla în deplinătatea facultăților mintale când a ucis-o pe profesoară. În Estonia, o persoană poate primi o astfel de pedeapsă dacă are peste 14 ani şi dacă, la momentul săvârşirii infracţiunii, se află în deplinătatea facultăţilor mintale.

Ministrul Educaţiei, Jevgeni Ossinovski, a declarat că a luat legătura cu directorul şcolii, căruia i-a transmis condoleanţe.

Și preşedintele Estoniei, Toomas Hendrik, şi-a declarat regretul faţă de cele întâmplate.

„Incidentul nu reprezintă doar o tragedie pentru o şcoală sau pentru un oraş. E o tragedie naţională. Cu toţii suntem întristaţi şi în stare de şoc”, a spus președintele Estoniei.

Foto: delfi.ee

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.