Redeschiderea creşelor și a grădiniţelor de stat se va face în funcție de solicitările părinților

Redeschiderea creşelor și a grădiniţelor de stat se va face în funcție de solicitările părinților

Redeschiderea creşelor și a grădiniţelor de stat se va face în funcție de solicitările părinților, anunță Inspectoratul Școlar Județean Arad.

Potrivit  Ordinului  comun al Ministerului Sănătății, Ministerului Educației și Cercetării, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, nr. 1.076/4.518/3.936/2020, publicat în Monitorul Oficial nr. 510 din 15 iunie, creşele, grădiniţele, afterschool-urile pot fi redeschise.

„Grădinițele și afterschool-urile private au obligativitatea de a lua măsurile necesare în vederea redeschiderii creşelor, grădiniţelor, afterschool-urilor pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2. Aceleași reguli le vor respecta și grădinițele de stat. În cazul acestora, vom decide care grădinițe se vor deschide după centralizarea solicitărilor părinților. Avem nevoie de aceste solicitări pentru a organiza distanțarea fizică în cadrul grupei”, declară prof. Marius Göndör, inspector școlar general.

Părinții trebuie să facă o solicitare la grădinița pe care copii au frecventat-o. În urma solicitărilor se va analiza situația și Inspectoratul Școlar Județean Arad va decide care grădinițe de stat se vor redeschide.

Grădinițele de stat vor trimite situația centralizată a solicitărilor către Inspectoratul Școlar Județean Arad până vineri, 19 iunie, pentru ca acesta să poată stabili și lua măsurile necesare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS- CoV-2 în vederea redeschiderii acestora în condiții de siguranță.

Foto: Arhivă

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.