Regizorul Andrei Șerban îi invită pe arădeni la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”

Regizorul Andrei Șerban îi invită pe arădeni la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”

Regizorul Andrei Șerban și participanții la cea de-a cincea ediție a Academiei Itinerante Andrei Șerban îi invită pe arădeni luni, 18 iulie 2016, de la ora 18:30, la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” la o prezentare publică informală a metodei și rezultatelor Academiei Itinerante din acest an. Aceasta este în curs de derulare, între 12-18 iulie 2016, la Castelul Macea și Teatrul Clasic și este organizată în parteneriat de Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad, Fundația Culturală „Camil Petrescu”, Asociația Film ETC., Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală „Ion Sava“ al Teatrului Național București, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” și Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

Academia Itinerantă Andrei Şerban este un program-cadru conceput ca un laborator interdisciplinar de creaţie în jurul personalităţii artistice a regizorului Andrei Şerban, reunind tineri actori, alături de artişti din alte discipline. Inițiată de Corina Șuteu în 2007, pentru a răspunde nevoii de a construi forme de pregătire artistică și spații de creativitate care să stimuleze existența experimentului și a cercetării artistice, Academia Itinerantă Andrei Șerban este realizată prin ample parteneriate instituționale, care au inclus la edițiile anterioare Institutul Cultural Român, Asociația ECUMEST și Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală „Ion Sava“ al Teatrului Național București. Primele patru ediții ale Academiei au adus împreună peste 200 de actori, regizori, scenografi, dramaturgi, muzicieni sau artiști vizuali.

Academia_Itineranta_2016_Macea2

Cea de-a cincea ediție a Academiei Itinerante reunește la Castelul Macea, începând cu 18 iulie 2016, peste 35 de actori, alături de regizori, dramaturgi, muzicieni și jurnaliști din toată țara. Atelierul susţinut de regizorul Andrei Şerban se derulează în parte și la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad, care va găzdui în data de 18 iulie, ora 18:30, o prezentare publică informală a metodei atelierului și a rezultatelor acestuia. Intrarea la acest eveniment este liberă.

Academia_Itineranta_2016_Macea3

Atelierele din anii precedenţi au avut ca focus cazul Tanacu (Plopi/New York, 2007), opera lui Brâncuşi (Horezu, 2009), Eminescu (Ipotești, 2011), Shakespeare şi Caragiale (Mogoșoaia, 2012). Ediția din acest an propune participanților lucrul pe texte de Shakespeare, Turgheniev și Sarah Kane.

 

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.