Ședință a Consiliului Local fără… consilieri! Grupul PSD-ALDE a părăsit sala

Ședință a Consiliului Local fără… consilieri! Grupul PSD-ALDE a părăsit sala

O nouă ședință a Consiliului Local Municipal, un nou scandal! Dacă ultima întrunire a consilierilor s-a desfășurat, spre surprinderea tuturor, fără nici o problemă, scurt și la obiect, și a durat în jur de 10 minute, astăzi a început din nou „războiul”.

Înainte de ședința publică ordinară a fost anunțată organizarea unei ședințe extraordinare „de îndată” din cauza necesității soluționării de urgență a situației salubrizării din municipiul Arad.

În proiectul de hotărâre privind aprobarea Caietului de sarcini, a modelului de contract de achiziție publică pentru delegarea gestiunii serviciului public de alubrizare menajeră a municipiului Arad și încheierea contractului de servicii de salubrizare menajeră prin negociere fără publicarea unui anunț prealabil se arată că în data de 27.10.2017 a fost convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Arad care prin Hotărârea nr. 4/27.10.2017 a aprobat ca situație de urgență impactul determinat de lipsa unui contract de prestări servicii și implicit a unui operator, care să colecteze și să transporte deșeurile municipale și asimilate. Toate acestea din pricina faptului că va expira contractul dintre SC Polaris M Holding SRL și Primărie, iar, mai pe românește, nu va avea cine să curețe străzile și vom ajunge să fim îngropați în gunoaie.

Potrivit legii, serviciile de utilități publice sunt supuse principiului asigurării continuității serviciului din punct de vedere calitativ şi cantitativ, în condiții contractuale reglementate, motiv pentru care Primăria vrea să încheie un nou contract de servicii de salubrizare menajeră prin negociere.

Liderul grupului PSD-ALDE, consilierul Beniamin Vărcuș, a declarat că proiectul este ilegal și că nu este normal să se ajungă într-o asemenea situație de criză, deoarece aceasta este o problemă care trebuia rezolvată de mult. De aici a început un schimb de replici între acesta, președintele de ședință Bogdan Boca și viceprimarul Călin Bibarț.

Cu toate acestea, proiectul a trecut, întrunind voturile necesare, adică a majorității consilierilor prezenți.

După ședința publică extraordinară „de îndată” a urmat cea ordinară, care a început tot „cu cântec”. Când s-a ajuns la momentul votului ordinii de zi, Vărcuș a cerut mutarea proiectului privind validarea mandatului de consilier local a lui Filip Flavius Emanuil, care era la punctul 30, la primul punct, pentru a se asigura că va trece. Cererea sa nu a trecut de vot, „opoziția” nefiind de acord, moment în care s-a ridicat și a declarat căNe retragem de la lucrările acestui Consiliu, deoarece el nu mai reprezintă voința arădenilor!”. Ceea ce s-a şi întâmplat!

 Consilierul a spus ulterior, în cadrul unei conferințe de presă, că nu se dorește validarea mandatului lui Filip cu rea-credință, iar din acest motiv, ca formă de protest și din solidaritate pentru el, tot grupul PSD-ALDE a părăsit sala și nu a mai participat la ședință, creându-se un adevărat haos, deoarece toate proiectele de pe ordinea de zi care necesitau o majoritate de două treimi au trebuit amânate.

 

  1. ARADENII la viitoare alegeri trebuie sa-i trimita la plimbare pe” CIUMA ROSIE”

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.