Serviciu de Evidenţă a Persoanelor, inaugurat la Beliu

Serviciu de Evidenţă a Persoanelor, inaugurat la Beliu

Comuna Beliu are începând de astăzi propriul Serviciul de Evidenţă a Persoanelor. Biroul a fost inaugurat, marţi, de preşedintele Consiliului Judeţean Arad (CJA), Nicolae Ioţcu. Peste 8.500 de locuitori ai comunelor Beliu, Archiş, Craiva şi Hăşmaş vor beneficia de acest serviciu şi vor „economisi” astfel timp, înainte fiind nevoiţi să străbată câţiva zeci de kilometri până la Ineu unde se afla cel mai apropiat Serviciu de Evidenţă a Persoanelor.

„Este unul dintre proiectele pe care mi le-am propus în acest mandat şi mă încearcă un sentiment al muncii împlinite. Am început demersurile pentru realizarea acestui serviciu în anul 2012, a fost o muncă deosebită în care am fost sprijinit de angajaţii primăriei, dar şi de colegii mei, primarii din Archiş, Craiva şi Hăşmaş, care au înţeles însemnătatea acestui serviciu”, a afirmat Pavel Ţica, primarul comunei Beliu.

„Prin acest serviciu, Direcţia de Evidenţă a Populaţiei a venit în sprijinul cetăţenilor, cât mai aproape de aceştia, astfel încât să se evite timpul pierdut şi cheltuiala aferentă până la Ineu, unde era cel mai apropiat Serviciu de Evidenţă a Persoanei. Am reuşit să facem din comuna Beliu un centru zonal care să deservească necesităţile cetăţenilor, legate de infrastructură şi de servicii”, a precizat, la rândul său, Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

„În 2005, când am început activitatea de extinderea a acestor servicii, erau doar nouă în întreg teritoriul judeţean. Deschidem astăzi cel de-al 19-lea serviciu, pentru care am asigurat pregătirea de specialitate a celor care vor lucra aici şi am făcut toate demersurile specifice necesare pentru înfiinţare”, a afirmat Cristina Vlad, directoarea Serviciului Judeţean de Evidenţă a Populaţiei.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.