Sesizare PENALĂ pentru conflict de interese la o PRIMĂRIE din județul Arad. La o altă primărie, viceprimarul e cu „musca pe căciulă”

Sesizare PENALĂ pentru conflict de interese la o PRIMĂRIE din județul Arad. La o altă primărie, viceprimarul e cu „musca pe căciulă”

Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Ineu în legătură cu Duțu Căprar, fost primar al comunei Șicula, pentru comiterea infracțiunii de conflict de interese.

Potrivit ANI, Parchetul a fost sesizat „cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către CĂPRAR DUȚU, a infracțiunii de conflict de interese (text în vigoare până la data de 28.07.2017), prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât, în calitate de primar al comunei Șicula, a încheiat un contract de închiriere a suprafeței de 11 ha de pajiște aflată în domeniul privat al comunei Șicula, cu fratele său, care avea calitatea de titular întreprindere individuală”.

Viceprimar, în conflict de interese administrativ

ANI a mai sesizat și un conflict de interese administrativ în ceea ce-l privește pe Ioan Morgociu, viceprimar al comunei Șepreuș.

Conform ANI, „în exercitarea mandatului de consilier local în cadrul C.L. al comunei Şepreuş, jud. Arad (2016 – 2020), a participat în data de 29 martie 2018, la votul pentru deliberarea și adoptarea unei Hotărâri a Consiliului deși avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor care ar fi putut influența îndeplinirea cu obiectivitate a atribuțiilor ce îi reveneau”.

Reprezentanții ANI afirmă că prin adoptarea respectivei hotărâri, a fost aprobată actualizarea cuantumului chiriilor pentru anul 2018 pentru utilizarea pășunii comunale existente în patrimoniul privat al comunei, pășune ce era închiriată unei asociații al cărei membru fondator era Ioan Morgociu, care a încălcat astfel prevederile art. 70, art. 71 și art. 77 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 şi cu prevederile art. 75, lit. f) şi art. 77 din Legea nr. 393/2004.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.