Show must go on…

Cine îşi închipuie că odată cu arestarea Elenei Udrea, a lui Dorin Cocoş şi a celorlalţi amatori de milioane de euro obţinute ilegal se va curăţa România de tot ce-i rău, putred, canceros etc. în societatea românească se înşeală amarnic. Cu o „floare” (Elena Udrea) şi vreo doi „toporaşi” (Cocoş, Videanu, Sandu) nu se face primăvară…

Nu cred că mai este un secret pentru nimeni că partidele din România sunt veritabile organizaţii mafiote, cu sisteme de circulaţie a banilor foarte bine puse la punct. Oricine intră în acest sistem, adică vrea să facă politică interesat, are o opţiune cât se poate de simplă: cotizează şi iar cotizează, din ce în ce mai mult, ţintind o poziţie din care, ulterior, poate să-şi recupereze „investiţia”. Cine nu face aşa rămâne pe dinafară sau, în cel mai bun caz, în eşaloanele doi şi trei, bucurându-se de ceva atenţie, din când în când, în funcţie de interesele de moment ale liderilor. Ale „capilor”, că aşa ar trebui să li se spună. Cu mici excepţii, desigur.

Nu cred că există partid consacrat în care să nu se pună problema aşa. Nu cred că există un partid mai răsărit în care meritocraţia să fie mai presus de forţa financiară a unuia sau a altuia sau datul din coate, eventual guduratul pe lângă „stăpân”. Aşa funcţionează lucrurile în politica românească şi cine nu a înţeles sau nu vrea să înţeleagă asta nu contează în ecuaţie.

Desigur, există şi partide care se proclamă justiţiare, sunt născute din sentimentul de revoltă şi de frustrare împotriva actualei clasei politice. Au lideri ce par mânaţi de bune intenţii dar, din păcate, nu sunt suficient de atractive încât să crească îndeajuns de mari pentru a conta. De vină este întreaga societate, bolnavă, care rămâne prizoniera credinţei că soluţiile nu pot veni decât de la partidele mari, consacrate, în pofida faptului că acestea ne-au dezamăgit constant de 25 de ani încoace. Şi ne vor dezamăgi în continuare dacă nu se vor curăţa, nu se vor debarasa de cei cu metehne proaste. De şpăgari, de cei care fac politică numai şi numai pentru a-şi umple conturile. Şi nu se vor curăţa singure!

De aceea, show-ul din ultima vreme, în care au fost aduşi în lumina reflectoarelor o Udrea, un Videanu, un Cocoş trebuie să continue. Nu de alta, dar sunt mulţi care merită atenţie!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.