Stațiunea Ghioroc se deschide anul acesta cu nisip nou, leandri și un parc de distracții pentru copii

Stațiunea Ghioroc se deschide anul acesta cu nisip nou, leandri și un parc de distracții pentru copii

Primăria comunei Ghioroc și Consiliul Județean Arad pregătesc deschiderea sezonului estival.

A fost adus nisip nou pe plajă și se pregătește instalarea unui parc de distracții pentru copii. Anul acesta, alături de palmieri vor apărea și leandri pe plajă.  Consiliul Județean a alocat anul acesta comunei Ghioroc suma de 3,4 milioane lei pentru dezvoltare, incluzând aici și extinderea parcării plajei cu încă 286 de locuri. 

„Suntem în toiul pregătirilor pentru un nou sezon estival pe plaja Lacului Ghioroc. De obicei deschiderea sezonului avea loc pe 1 mai, dar din cauza pandemiei deschiderea oficială va avea loc când evoluția medicală ne va permite. Terasele stațiunii de interes local Ghioroc sunt deja deschise, dar cu respectarea restricțiilor legale. Se muncește acum și la curățenie, dar și la un nou debarcader unde vor fi amplasate hidrobicicletele”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

La rândul său, primarul comunei, Corneliu Popi Morodan a precizat că înainte de 1 mai vor fi replantați pe plajă palmierii care creează un ambient exotic pe malul lacului. „După sărbători avem programate și alte lucrări cerute de turiști. Astfel în parteneriat cu Consiliul Județean Arad se va asfalta și o parte din drumul de acces spre camping. Anul acesta vom avea și un parc de distracții cu carusele,  mașinuțe și alte jucării destinate copiilor. Chiar dacă sezonul estival depinde de restricțiile epidemiologice, campingul își va deschide porțile pentru turiști începând cu 1 mai. Pentru camping deja am achiziționat dotările necesare funcționării dar și mai mulți leandri, pentru a înfrumuseța zona”, a declarat primarul de la Ghioroc, Corneliu Popi Morodan.

Stațiunea de interes local Ghioroc este un pariu câștigat al Consiliului Județean Arad. La insistența președintelui Iustin Cionca, pentru că a crezut în potențialul turistic al Ghiorocului, consilierii județeni au alocat primii bani pentru amenajarea plajei în anul 2017 (până atunci, aceasta s-a dezvoltat natural). De atunci, anual, s-au făcut investiții consistente, ajungându-se la un număr de peste 130.000 de turiști, în anul 2019, înaintea pandemiei. În iulie 2020, Ghiorocul a fost declarat stațiune de interes local, după o activitate intensă a echipei de la primăria comunei, coordonată de primarul Corneliu Popi Morodan, și a unei echipe de lucru de la Consiliul Județean, coordonată de președintele Iustin Cionca.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.