Terenurile pentru SC E.ON Distribuție România SA – Subiectul zilei la ședința Consiliului Local Municipal

Terenurile pentru SC E.ON Distribuție România SA – Subiectul zilei la ședința Consiliului Local Municipal

Cel mai dezbătut subiect de pe ordinea de zi a ședinței publice ordinare a Consiliului Local Municipal care a avut loc astăzi, a fost SC E.ON Distribuție România SA, mai exact, proiectele de hotărâre privind aprobarea dreptului de uz și de servitute a unor terenuri aparținând domeniului public, către E.ON.

Terenurile au o suprafață de 1.529,81 mp, 1.080 mp, respectiv 3.258 mp, iar motivele pentru care s-a propus aprobarea acestor drepturi sunt faptul că SC E.ON Gaz Distribuţie SA dorește să realizeze, în municipiul Arad, lucrări de înlocuire a conductelor și branșamentelor de gaze naturale de presiune redusă, pentru îmbunătățirea sistemului de distribuție a acestora și, de asemenea, deoarece potrivit Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, cu modificările şi completările ulterioare, distribuitorul de gaze naturale are dreptul să folosească, cu titlu gratuit, terenurile proprietate publică locală ocupate de obiectivele sistemului de distribuţie, precum şi pentru realizarea lucrărilor de execuţie, operare, întreţinere şi reparaţii, în condiţiile legii.

????????

Viceprimarul Levente Bognar a avut o intervenție și a declarat că au existat discuții în Comisia 1 cu privire la faptul că acordarea terenului în acest fel este în avantajul firmei, nu al proprietarului și că proiectul ar trebui revizuit.

De asemenea, consilierul municipal Lia Ardelean a sugerat o propunere pentru schimbarea legii, dar Lilioara Stepănescu, secretar, a intervenit spunând că respingerea acestui proiect de hotărâre va duce la împiedicarea unor investiții în municipiul Arad.

În urma dezbaterilor, toate cele trei proiecte au fost votate favorabil.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.