EXCLUSIV/ TEROARE în Arad: Oameni JEFUIȚI pe stradă, prin metoda „UNGARIA”, de o GRUPARE EXTREM DE PERICULOASĂ! Autoritățile sunt în ALERTĂ – (UPDATE)

EXCLUSIV/ TEROARE în Arad: Oameni JEFUIȚI pe stradă, prin metoda „UNGARIA”, de o GRUPARE EXTREM DE PERICULOASĂ! Autoritățile sunt în ALERTĂ – (UPDATE)

Mai multe persoane au fost jefuite în ultima vreme în municipiul Arad de membrii unei grupări periculoase. Oamenii rămân fără bijuterii, telefoane mobile, ceasuri sau alte obiecte de valoare, fiind deposedați de bunuri prin violență extremă.

Unul dintre cazuri s-a petrecut în data de 16 iulie, în zona Boul Roșu, la intersecția străzilor Șelimbăr și Dornei. Victima a fost o femeie, V.E., în vârstă de 77 de ani.

Cum s-a petrecut jaful

O mașină cu numere străine a oprit în dreptul septuagenarei iar ocupanții acesteia, doi bărbați și o femeie care stătea pe bancheta din spate, au rugat-o să le arate „drumul spre Ungaria”. Amabilă, V.E. le-a arătat direcția și le-a explicat pe unde să o ia, dar femeia din mașină a rugat-o să se apropie, să audă mai bine ce spune. În momentul în care V.E. s-a apropiat, a fost prinsă de mâini și trasă în mașină, fiind deposedată în numai câteva secunde, prin violență, de bijuterii (brățară, inel și lănțișor cu medalion). Femeia a fost apoi împinsă la o parte iar mașina cu infractori a demarat în trombă. Atât de mare a fost șocul pentru V.E. încât nu a reținut mai nimic despre tâlhari și despre mașina acestora.
Anunțați, polițiștii au demarat o anchetă în acest caz.

Bărbat jefuit lângă Jackson

Un al doilea caz de care știm noi s-a petrecut în apropierea complexului comercial Jackson, în condiții similare. De această dată victimă a căzut un bărbat care mergea ajutându-se de un baston. Spre deosebire de femeia jefuită la Boul Roșu, bărbatul, care a opus rezistență, a fost lovit cu pumnii.

Cine sunt autorii?

Pentru că victimele au fost luate prin surprindere, acestea nu au reținut mare lucru despre infractori. În stare de șoc, nu au reușit să vadă decât că în mașină se aflau doi bărbați și o femeie, cu vârste de aproximativ 50 de ani, cu toții bine făcuți (supraponderali) și care vorbeau cu accent. Detalii despre mașină au oferit, la fel, foarte puține. De exemplu, că „parcă” avea număr străin (variantă paluzibilă, „clasică” în astfel de cazuri). Se vorbește despre un Audi mai vechi, de prin anii 90, dar nu se știe sigur. Grăitoare în aceste cazuri ar putea fi camerele de luat vederi amplasate în apropierea locului faptelor, dacă – desigur – ar avea cineva curiozitatea să le consulte…

Arădenii care au cunoștință despre fapte similare sunt rugați să ne contacteze sau să ofere relații direct Poliției. De asemenea sunt rugați să popularizeze cazul, ca măsură de prevenție.

Varianta Poliţiei: ÎNŞELĂCIUNE

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad a reacţionat ca urmare a articolului publicat de noi şi a transmis un comunicat de presă, pe care-l redăm mai jos:

„Urmare a articolului apărut astăzi, 2 august a.c., pe newsar.ro, cu titlul «Exclusiv/teroare în Arad: Oameni jefuiți pe strada prin metoda „Ungaria”, de o grupare extrem de periculoasă! Autoritățile sunt în alertă», Inspectoratul de Poliție Județean Arad face următoarele precizări:

La data de 16 iulie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale au fost sesizați despre săvârșirea unei înșelăciuni. Cercetările efectuate de polițiști au stabilit că, la data de 16 iulie, în jurul orelor 13.55, persoane necunoscute – doi bărbați și o femeie –, în timp ce se aflau într-un autoturism staționat la intersecția străzilor Dornei cu Șelimbăr din municipiu, sub pretextul oferirii sumei de 50 de lei și al solicitării de informații cu privire la direcția de deplasare înspre Ungaria, ar fi acostat o femeie în vârstă de 77 de ani din Arad. Astfel, cei bănuiți de comiterea faptei, după solicitarea informațiilor, profitând de vulnerabilitatea victimei, i-ar fi solicitat femeii să-și pună bijuteriile (cerceii, un inel, brățara și lanțul) într-un șervețel, pe care l-ar fi înfășurat apoi în bandă adezivă, convingând-o totodată că pentru «a scăpa de ghinion și pentru a beneficia numai de noroc» este necesară deschiderea lui doar în momentul în care va fi ajunsă la domiciliu. La deschiderea șervețelului respectiv, femeia a constatat că bijuteriile sale fuseseră schimbate cu două lănțișoare contrafăcute, cauzându-i un prejudiciu în valoare de aproximativ 2.000 de lei.

În aceste condiții, vă aducem la cunoștință că persoanele bănuite de comiterea înșelăciunii au intrat în posesia bunurilor sustrase, prin distragerea atenției victimei, prin acordul liber consimțit al acesteia de a-și pune bijuteriile într-un șervețel în schimbul norocului pe care l-ar fi primit, fără ca femeia să fie «prinsă de mâini, trasă în mașină, deposedată în numai câteva secunde, prin violență».

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, polițiștii continuând cercetările în vederea identificării și tragerii la răspundere a celor care se fac vinovați de comiterea faptei.

Referitor la cel de-al doilea caz expus în conținutul aceluiași articol, vă comunicăm că la nivelul I.P.J Arad nu este înregistrată o asemenea faptă.

Totodată, pe această cale, I.P.J. Arad transmite arădenilor că la nivelul judeţului Arad, în primele 6 luni ale anului 2016, evoluția indicatorilor prezintă o scădere cu 11% a infracționalității sesizate, fiind înregistrate cu 566 fapte mai puține fapte față de perioada similară a anului precedent.”

Foto: Reconstituire

  1. Avem politie, politie locala si jandarmerie si cu toate acestea se intampla asemnea lucruri. Pt ce iau salar?

    Raspunde
  2. Banuiesc ca nu sunt martori, iar daca ar fi nu s-ar complica ca nu au incredere in autoritati. De sarit in ajutorul victimelor, nici vorba…bine ca stim sa fotografiem radarul din toate unghiurile…

    Raspunde
  3. mda… inca un AN. parca mai conteaza….

    Raspunde
  4. Si soacra mea a fost jefuita la fel pe bulevardul principal,fara martori si politua nu a putut face nimic.

    Raspunde
  5. Aradul a devenit un loc nesigur plin de moldoveni si olteni.

    Raspunde
  6. Nu are rost sa comentati aiurea . Politia e legata de mâini pt ca toti suntem niste pampalai , imediat daca vedem ceva fugim , nu sunt martori etc . Stim sa criticam politia , atata tot , spirit civic nimic .

    Raspunde
  7. Lasă ca poliția nu fac decât acte si gata nu consulta camerele nimic eu sunt o victima mi-au furat mașina si nu au făcut nimic decât hârtie peste hartie asta este poliția romana

    Raspunde
  8. Lasa d-le grandoman prostiile nu olteni si moldoveni fac aceste jafuri organizate

    Raspunde
  9. Lăsați să vă spun eu ceva am ieșit în oraș cu soțul meu la o plimbare și în spatele nostru erau patru tineri dintre cei 4 avea două cuțite a sărit insul respectiv la gâtul soțului chiar pe bulevardul revoluției si poliția doar hârtie

    Raspunde
  10. Alo! Politia locala?Aveti dotari salar si personal asta nu e interesant pt voi?Numai amenzile care le bagati in buzunaru edililor!Rusine ss va fie de zapci ce sinteti!

    Raspunde
  11. Daca nu se posta stirea nu dadeati nici un comunicat. Sunteti de toata jena indicatorii au scazut cu 11% sa va fie rusine. Ati angajat toate neamurile in structura nu aveti timp sa mergeti pe strada din cauza afacerilor pe care le aveti.

    Raspunde
  12. A se vedea inregistrarea de pe camerele de luat vederi de la parcarea LIDL din Fagaras, intre orele 16-17 din data de 1 august 2016, cand am fost abordati de o astfel de masina. Vorbeau voit rau romaneste si voiau sa vanda un set Zepter din Ungaria. I-am trimis la plimbare.

    Raspunde
  13. Au salarii de zeci de milioane din banii celor care muncesc,ei se plimba in masini bengoase parfumati,frezati,ca de la zeci milioane sa ai si sa fi o p-u-l-a(pulitai) i-ti permiti.

    Raspunde
  14. VOR FI IDENTIFICATI SI INFRACTORII SI CONDUCATORI FAPTELOR POLITISTII TIGANIMII TERORISTE UNGARE INFILTRATI IN POLITIA ROMANA ..VOR FI PRINSI SI IMPUSCATI”POSINIL CA UNGARIA SA FIE BOMBARDATA NUKLEAR”DA.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.