Transparență la Spitalul Judeţean Arad. Probele practice pentru ocuparea posturilor vacante vor fi înregistrate audio și video

Transparență la Spitalul Judeţean Arad. Probele practice pentru ocuparea posturilor vacante vor fi înregistrate audio și video

Totul va fi la vedere la Spitalul Județean Arad în ceea ce privește probele practice pentru ocuparea posturilor vacante. Conducerea instituției anunță că aceste probe vor fi înregistrate audio și video.

Regulamentul privind desfășurarea concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante de asistenți medicali, infirmieri și brancardieri a fost modificat.

Printre noutăți se regăsesc: susținerea a patru probe obligatorii: selecția dosarelor, proba scrisă, proba practică respectiv interviul, desfășurarea probelor practice în spații special amenajate pentru testare, înregistrarea audio-video a probelor practice!

„În urma consultărilor cu directorul de îngrijiri, în a cărui subordine se regăsesc asistenții medicali, infirmierii și brancardierii  am decis să aducem unele modificări regulamentului de concurs pentru ocuparea acestor categorii de posturi. Ne-am dorit aceste modificări tocmai pentru a lărgi aria criteriilor de selecție. Probele practice devin obligatorii pentru toate cele trei categorii de personal și vor fi susținute într-o încăpere special amenajată, dotată cu aparatură audio-video. Pe parcursul probelor practice, candidații pentru posturile de asistenți medicali vor arăta comisiei cum se efectuează procedurile specifice fișei postului, precum: administrarea medicamentelor, sondaje, puncții, recoltare probe biologice, comunicarea asistent medical-pacient-aparținător. Candidații pentru posturile de infirmieri vor trebui să își demonstreze abilitățile referitoare la: comunicarea cu pacientul, schimbarea lenjeriei de pat/corp a pacientului, alimentarea pacientului, schimbarea poziției pacientului, curățenia și dezinfecția suprafețelor. Candidații pentru posturile de brancardieri vor fi testați cu privire la: curățarea și dezinfecția mijloacelor de transport al pacienților, comunicarea cu pacienții/aparținătorii, schimbarea poziției pacienților, transferul pacientului de pe pat pe targă respectiv cărucior precum și mânuirea acestuia în timpul transportului. Înregistrarea acestor probe practice o considerăm oportună pentru creșterea gradului de transparență în organizarea și desfășurarea acestor concursuri”, a explicat ec. Florina Ionescu, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.