TRATAMENT MINUNE împotriva celei mai temute boli a bărbaților

TRATAMENT MINUNE împotriva celei mai temute boli a bărbaților

Cancerul la prostată reprezintă a doua cauză de deces în rândul bărbaților după cancerul pulmonar. Potrivit Ligii Române de Cancer în țara noastră sunt diagnosticate anual 177 de cazuri noi de cancer de prostată, iar aproximativ 7,3% din bărbați mor în fiecare an din această cauză.

Lucrurile nu stau diferit nici în celelalte state ale lumii, astfel că cercetătorii caută să descopere cel mai bun antidot pentru a contracara boala.

Oamenii de știință australieni au descoperit recent că veninul provenit de la broasca de trestie de zahăr ar putea fi folosit ca tratament împotriva cancerului la prostată.

Cercetătorii de la Universitatea din Queensland au studiat toxinele produse de broasca de trestie de zahăr, Rhinella marina, un animal considerat periculos în Australia şi au descoperit că substanţele ar putea fi folosite ca medicament împotriva cancerului la prostată, deoarece ele afectează doar celulele bolnave.

Totodată studiul a descoperit similitudini între broasca de trestie de zahăr şi o specie de broaşte râioase din Asia, care este folosită în medicina tradiţională chineză de mii de ani.

„Am descoperit un agent toxic selectiv, care omoară celulele canceroase fără să afecteze ţesutul sănătos”, a declarat profesorul Harendra Parekh, într-un interviu pentru postul TV australian ABC.

Medicamentul tradiţional chinezesc, numit „chan su”, este obţinut din veninul broaştei râioase şi este folosit pentru tratarea insuficienţei cardiace, afecţiunilor pielii şi a unor forme de cancer.

Foto: dailymail.co.uk

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.