Vremea rea modifică programul Festivalului Internaţional de Teatru Nou

Vremea rea modifică programul Festivalului Internaţional de Teatru Nou

Vremea rea strică programul Festivalului Internaţional de Teatru Nou (FITN). Întrucât meteorologii au anunţat o înrăutăţire a vremii, pentru zilele de marţi şi miercuri, reprezentaţiile cu Circus unARTiq din zilele respective au fost reprogramate. Acest spectacol presupune jonglerii şi numere la trapez, la o întălţime de opt metri, în aer liber, care nu pot fi susţinute în condiţii de vreme nefavorabilă. Drept urmare, cele două reprezentaţii vor avea loc marţi, 13 mai, de la orele 12,00 şi 13,30, în Piaţa Avram Iancu.

Organizatorii FITN vă aşteaptă să fiţi alături de trupa Circus unARTiq din Germania, care vă va oferi un spectacol la înălţime, din toate punctele de vedere!

FITN, ziua a cincea
Cea de a cincea zi a Festivalului Internaţional de Teatru Nou va începe la ora 19,00, în sala Studio când publicul va putea viziona spectacolul pentru care Lucia Mărneanu şi Leta Popescu au fost recompensate cu Premiul pentru Debut, în cadrul Galei Premiilor UNITER din acest an. „«Parallel» e un spectacol în primul rând inteligent, pentru că nu este politically correct, dar în schimb construieşte în mod valid o platformă empatică pe care spectatorul de orice orientare sexuală poate păşi cu încredere. Contrapunctul dezvoltat de glumele homofobe despre lesbiene – la care râzi  cu un râs vinovat, ca heterosexual – pregăteşte ideal terenul pentru atacul emoţional din final,  amestec de confesiune extrem de intimă şi poezie intensă, rostită ca o rugăciune laică a celui care nu  se simte acasă în propriul corp. Un spectacol curajos, dar şi fragil, direct, dar în acelaşi timp delicat, cu o mare doză de poezie, venind pe de o parte din muzica lui kata bodoki-halmen, iar pe de altă parte din confesiunea fragmentară a Luciei Mărneanu din final, «Parallel» e spectacolul unei generaţii care se vrea dură, dar e şi profund sensibilă“ – Cristina Modreanu, ArtAct Magazine. Menţionăm că acest spectacol nu este recomandat persoanelor sub 16 ani.

Seara, de la ora 21,00, publicul este invitat să ia loc în sala festivă a Colegiului Naţional „Moise Nicioară“, locul în care, sub titlul „Hop la Festival” va avea ocazia să vadă spectacolele laureaţilor Galei Tânărului Actor HOP 2013. În faţa spectatorilor vor juca tinerii actori Ruxandra Maniu, Aida Avieritei, Alexandra Caras, Emoke Pal, Ioan Paraschiv şi Dumitru Georgescu. Dintre textele care au stat la baza spectacolelor acestor tineri amintim „Râs nervos“, de Christopher Durang, „De ce fierbe copilul în mămăligă“, de Aglaja Veteranyi, „Salome“, de Alexandra Caras, „A Dragon in My Mind“, de Emoke Pal.

Foto: Spectacolul „Parallel”

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.