Subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” Arad au executat 739 de misiuni în decurs de o lună

Subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” Arad au executat 739 de misiuni în decurs de o lună

Subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” Arad, singure sau în cooperare cu serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din judeţul Arad, au executat în cursul lunii iulie 739 misiuni.

Dintre acestea, cele mai multe au fost pentru acordarea de asistenţă medicală de urgenţă SMURD, în număr de 572 (sunt incluse şi misiunile SMURD Nadlac şi SMURD Vinga). A fost nevoie şi de 115 misiuni de stingere a incendiilor (sunt incluse şi misiunile de stingere executate de către Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale unităţilor administrativ teritoriale), dintre care  69 au fost incendii de vegetaţie uscată, resturi vegetale, mirişte, litieră, iar suprafeţele arse au fost între 50 mp şi 10 ha.

Pentru descarcerarea persoanelor au fost 7 misiuni, iar pentru asistenţa persoanelor 25 de intervenţii. Au mai fost şi 20 de diferite alte tipuri de misiuni. Media misiunilor a fost de 24 de intervenţii pe zi, iar comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut se observă o creştere cu 24%.

Un număr foarte mare de persoane a beneficiat de ajutorul echipajelor SMURD, 610 persoane au fost asistate, dintre care 528 de adulţi şi 82 de copii. De asemenea, dispeceratele inspectoratului şi a subunităţilor de intervenţie au monitorizat 99 transporturi de substanţe periculoase.

Din numărul total de misiuni, 562 misiuni au fost executate de către subunităţile inspectoratului, 167 de către serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţe singure, iar 10 misiuni în cooperare ISU/SVSU. Din cele 167 de misiuni executate singure de către serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă, 132 misiuni sunt de tip SMURD şi au fost executate de către SVSU Nădlac(88) şi SVSU Vinga(44).

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.