SURPRIZA lunii aprilie: Festivalul Filmului AMERICAN Independent, la ARAD. Cine este INVITATUL special

SURPRIZA lunii aprilie: Festivalul Filmului AMERICAN Independent, la ARAD. Cine este INVITATUL special

Aprilie e o lună promițătoare pentru publicul cinefil din Arad, când în orașul nostru poposește în premieră Festivalul Filmului American Independent.

Festivalul care i-a adus în toamnă la București pe Joaquin Phoenix și Ethan Hawke, aflat la a doua ediție în București anul acesta, sosește în exclusivitate în afara capitalei și la Arad, cu filme incisive, intensive și independente și bineînțeles, cu un invitat special! Mai multe detalii despre festival, precum și programul complet al acestuia vor fi anunţate în curând pe pagina de Facebook Cinema Arta.

Dar aceasta nu este singura surpriză a lunii aprilie, programul destinat acestei luni aducând pe marele ecran filme românești, rusești, europene dar mai ales filme de artă.

Caravana Filmelor de la Cannes își începe turneul prin țară chiar de la Arad, la începutul lunii aprilie. „Continuăm cu Zilele Filmului Românesc, ne plimbăm cu Jim Jarmusch prin filmul de cinematecă, punem la cale și o proiecție specială de film documentar și încheiem luna cu Festivalul Filmului American Independent, în premieră la Arad. Deoarece trei zile sunt prea puține pentru a ne delecta cu filmele premiate și aclamate la Cannes, Centrul Municipal de Cultură și Asociația CitiZenit vă invită din nou să vizionăm împreună Les Films de Cannes. De data aceasta, Caravana Les Films de Cannes poposește în Arad pentru 4 luni, timp în care vom vedea filme de festival, începând cu filmul rusesc LEVIATHAN, în regia lui Andrei Zviaghinţev”, precizează reprezentanții Centrului Municipal de Cultură Arad

Totodată, cel mai recent film al îndrăgitului regizor Corneliu Porumboiu, FOTBAL INFINIT, aduce pe marele ecran un meci filosofic pe cinste, care pornește de la ideile unui funcționar local din Vaslui, Laurenţiu Ginghină, preocupat de aproape 30 de ani să revoluționeze regulile fotbalului. Filmul de cinematecă e și el la loc de cinste în programul de la Cinema Arta în a doua duminică din aprilie, care i se dedică lui Jim Jarmusch și comediei absolut seducătoare NIGHT ON EARTH.

Documentarul AGERPRES Marea Unire – România, la 100 de ani ne aduce în aprilie porția de film documentar, sub umbrela Centenarului Marii Uniri, umbrelă care cuprinde și al doilea episod al Retrospectivei Filmului Românesc, program în care căutăm împreună răspunsul la întrebarea: „De ce filmul românesc actual arată cum arată?”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.