Tabără de refugiați lângă o FABRICĂ DE ARMAMENT din țară. Ce spun autoritățile locale!

Tabără de refugiați lângă o FABRICĂ DE ARMAMENT din țară. Ce spun autoritățile locale!

E agitație mare într-un oraș din România după ce Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat că o tabără pentru refugiați ar urma să funcționeze aici.

Autoritățile locale au primit cu greu vestea că în localitate ar urma să fie concentrată o tabără pentru refugiați. Aceștia ar urma să fie cazați într-o fostă clădire a Jandarmeriei care înainte va fi reabilitată.

Deși nu agreează ideea ca o tabără pentru refugiați să fie adusă în mijlocul comunităţii pe care o conduce şi, mai ales, acolo unde există o fabrică de muniţie, Constantin Bobaru, edilul din Bumbești-Jiu spune că se va supune deciziei MAI, însă este de părere că aceasta ar trebui să fie amenajată undeva la marginea orașului, nu în apropierea Uzinei Mecanice Sadu.

Noul ministru al Afacerilor Interne, Petre Tobă, a anunţat recent că Bumbeşti-Jiu va fi una dintre localităţile în care vor fi cazaţi imigranţii primiţi de România în baza directivelor Consiliului Europei.

„În momentul de faţă, Inspectoratul General pentru Imigrări are în gestionare şase centre: la Bucureşti, Şomcuta Mare, Rădăuţi, Galaţi, Timişoara şi Giurgiu. Am prevăzut preluarea a încă trei sedii şi demararea lucrărilor pentru reabilitarea, amenajarea şi dotarea acestor sedii, conform cerinţelor Inspectoratului General pentru Imigrări: la Câmpulung Muscel, Tăşnad şi Bumbeşti-Jiu. Cele trei pe care le vom avea suplimentar credem că în prima etapă pot asigura o primă intervenţie”, a anunţat Tobă.

Oraşul Bumbeşti-Jiu are 8.900 de locuitori, iar la Uzina Mecanică Sadu mai lucrează 900 de persoane.

România trebuie să primească 2.475 de refugiaţi, într-o primă etapă. Pe lângă centrele existente vor mai fi amenajate alte trei: Bumbeşti-Jiu (jud. Gorj), Tăşnad (jud. Satu Mare) şi Câmpulung Muscel (jud. Argeș).

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.