Tabără social-educativă pentru copiii din Casele de tip familial Sântana (GALERIE FOTO)

Tabără social-educativă pentru copiii din Casele de tip familial Sântana (GALERIE FOTO)

În perioada 19-25 iulie 2016, în ambientul oferit de Tabăra de copii și tineret a stațiunii Moneasa, așezată la poalele munților Codru-Moma, pe valea pârâului Moneasa, a avut loc a nouă ediție a taberei social-educative „Biserica este o îmbrățișare”. Acest eveniment a făcut parte din cadrul proiectelor cultural-spirituale și social-educative derulate pe parcursul anului 2016 de către Consiliul Județean Arad și Centrul Cultural Județean Arad în parteneriat cu Arhiepiscopia Ortodoxă a Aradului. Tabăra s-a desfășurat cu binecuvântarea Î.P.S. Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, coordonator fiind Arhim. Conf. Univ. Dr. Teofan Mada, Vicar administrativ la Centrul Eparhial Arad.

Tabăra a avut ca scop promovarea valorilor socio-moral-creștine în rândul copiilor proveniți din Casele de tip familial Sântana. Obiectivele propuse s-au realizat printr-o diversitate de activități care au avut drept scop formarea caracterului socio-moral al copiilor, construirea încrederii în sine, în semeni și în Dumnezeu, stimularea creativității, a imaginației și a spiritului de muncă în echipă. Activitățile principale au constat în discuții și comentarii asupra unor teme actuale, de vizite la obiectivele religioase și culturale din zona stațiunii Moneasa, a unor workshopuri de cunoaștere și autocunoaștere sau cu tematică specifică, a unor jocuri în aer liber și a unor concursuri sportive. Drumețiile pe drumul forestier ce urcă pe lângă valea pârâului Moneasa i-a fascinat pe copii prin cunoștințele obținute, referitoare la locurile, oamenii și natura stațiunii. De asemenea, copii au participat în această perioadă la slujbele  liturgice oficiate la schitul Sfinții Apostoli Petru și Pavel din stațiune. Părintele Serafim a oferit daruri copiilor, iar mai multe instituții de drept drept privat s-au implicat în îmbogățirea programului sportiv-recreativ realizat în Bazinul cu apă mezotermală și Lacul cu bărci și hidrobiciclete din Moneasa .

În cadrul discuțiilor, elevii au dat organizatorilor feedbackul tuturor activităților pe care le-au desfășurat. Impresia finală a fost una plăcută, copii apreciind rolul educativ și sportiv-recreativ al taberei, astfel încât și-au exprimat dorința repetării acestei experiențe unice și în anii următori. Coordonatorii activităților au fost Sorin Roșca, Inspector DGASPC Arad, Kiș Zorița și Kiș Aurel de la Compartimentul Case de tip familial Sântana.

Arhim. Teofan Mada, vicar administrativ eparhial, coordonator proiect

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.