Tânăr român, ARESTAT în cazul MORȚII unui SCRIITOR GREC renumit

Tânăr român, ARESTAT în cazul MORȚII unui SCRIITOR GREC renumit

Un tânăr de naționalitate română, în vârstă de 25 de ani, a fost arestat marţi, fiind suspectat de uciderea unuia dintre cei mai prestigioși scriitori eleni – Menis Koumandareas.

Românul urmează să fie prezentat unui judecător în vederea punerii sub acuzare. Un presupus complice este căutat de poliția elenă, potrivit AFP.

Scriitorul grec Menis Koumandareas, în vârstă de 83 de ani, a fost găsit mort, la 8 decembrie, prezentând răni la nivelul gâtului şi al feţei, în locuinţa sa din Kypseli, un cartier popular al Atenei.

Uşa apartamentului său nu a fost forţată, fiind luată în calcul ipoteza unui agresor cunoscut de scriitor.

Menis Koumandareas a debutat în anii 1960 și a fost recompensat de două ori cu premiul de stat pentru proză din Grecia. Autor a peste 20 de romane, volume de nuvele şi eseuri, lucrările sale au fost traduse în mai multe limbi.

Koumandareas a tradus în limba greacă scriitori importanţi ai literaturii mondiale, precum Ernest Hemingway, Francis Scott Fitzgerald şi William Faulkner.

Folosind un stil sobru, autorul a realizat în romanele sale, un portret al societăţii elene postbelice, privilegiind clasa mijlocie a Atenei şi micii comercianţi.

Foto: thetoc.gr

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.