Taxa la podul Cernavodă, SUSPENDATĂ permanent de vineri până luni!

Taxa la podul Cernavodă, SUSPENDATĂ permanent de vineri până luni!

Plata taxei de trecere a podului peste Dunăre de la Feteşti – Cernavodă va fi suspendată permanent la sfârşit de săptămână, o rezolvare românească generată de faptul că CNADNR este incompetent în a identifica un sistem în care şoferii să achite taxa fără a sta la coadă, a anunţat premierul Victor Ponta.

Astfel, şoferii care merg spre litoral nu vor plăti taxa în intervalul orar 14:00 – 24:00 (vineri) şi 06:00 – 14:00 (sâmbăta). La întoarcerea spre Bucureşti, încasarea tarifului este sistată duminica în intervalul orar 10:00 – 24:00.

„CNADNR a reuşit să facă tot o catastrofă la bariera de la Feteşti. Oamenii cred că nu se mai duc în vacanţă de groază că… nu ştiu cum s-au gândit orele alea, poate gândesc eu mai bine şi îi anunţaţi că de vineri până luni nu se plăteşte acolo, la Feteşti. Ţinem oamenii pentru 13 lei, ne batem joc de ei şi faptul că CNADNR e atât de incompetent încât nu e în stare să facă un sistem să poată oamenii să treacă mai repede, să plătească, nu e vina oamenilor”, a precizat Ponta în şedinţa de Guvern.

„Deocamdată, rezolvăm româneşte, adică ridicăm bariera trei zile, dar eu am speranţa că dumneavoastră, cu spiritul antreprenorial, reuşiţi să găsiţi o soluţie ca să nu ne mai batem joc de oameni”, i-a spus Ponta ministrului transporturilor.

Sistarea plăţii taxei de pod la sfârşit de săptămână a intrat în vigoare la 4 iulie şi este valabilă până la 31 august.

Obligativitatea plăţii taxei pe Autostrada Soarelui a fost eliminată temporar în vara anului trecut, pentru sfârşitul de săptămână, după ce presa a relatat că în minivacanţa de Rusalii şoferii au fost obligaţi să aştepte şi două ore pentru a putea plăti taxa de autostradă la staţia Feteşti, rândul de maşini întinzindu-se pe 20 de kilometri.

Foto: infolitoral.ro

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.