Temperatura va marca o SCĂDERE în regiunile vestice. Care este PROGNOZA HIDRO-METEO în țară pentru zilele următoare

Temperatura va marca o SCĂDERE în regiunile vestice. Care este PROGNOZA HIDRO-METEO în țară pentru zilele următoare

Vremea va fi în general instabilă în jumătatea de vest a teritoriului și în zonele de munte.

Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate și vor fi averse și descărcări electrice, ziua în Banat, Crișana, Maramureș și local în zonele de deal și de munte, iar noaptea, pe arii extinse, îndeosebi în Oltenia, vestul Munteniei și în Transilvania. Ploile vor avea și caracter torențial, astfel încât, pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și vor fi condiții de grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile izolat, îndeosebi după-amiază. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în timpul ploilor, chiar cu aspect de vijelie. Temperatura va marca o scădere în regiunile vestice, dar în rest vremea va fi caldă pentru această dată și vor fi maxime de la 18…20 de grade în Dealurile de Vest și pe litoral, până la 28…29 de grade în Lunca Dunării și minime cuprinse între 7 și 15 grade.

Debitele vor fi în creștere din cauza precipitațiilor prevăzute și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crișuri, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, Jiu, bazinele superioare ale Someșului Mic, Arieșului, Mureșului, Argeșului, Bistriței, bazinul inferior al Mureșului, unele râuri din bazinul inferior al Oltului și relativ staționare pe celelalte râuri.

Creșteri mai importante de niveluri și debite ca urmare a precipitaţiilor prognozate sub formă de aversă, izolat mai însemnate cantitativ, sunt posibile pe unele râuri din Banat și Oltenia și regiunile montane.

Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub cotele de atenție.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.