TENSIUNI între România și Ungaria, de Ziua Națională

TENSIUNI între România și Ungaria, de Ziua Națională

Ministerul Afacerilor Externe și Comerțului Exterior al Ungariei a interzis participarea diplomaților maghiari la evenimentele organizate cu ocazia Zilei Naționale a României.

„Având în vedere că poporul maghiar nu are nimic de sărbătorit pe 1 decembrie, Ministerul de Externe a interzis fiecărui diplomat şi fiecărui angajat să participare la sărbătorile naţionale româneşti”, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe și Comerțului Exterior al Ungariei.

În replică, Ministerul Afacerilor Externe român a anunţat că a luat notă cu surprindere și nedumerire de decizia Ministerului Afacerilor Externe și Comertului Exterior al Ungariei de interzicere a participării diplomaților ungari la celebrările și recepțiile organizate cu ocazia Zilei Naționale a României.

„O asemenea decizie este greu de înțeles cu atât mai mult cu cât respectul față de valorile și simbolurile naționale ale unei țări sunt parte componentă indiscutabilă a setului de valori pe care se bazează înseși Uniunea Europeană și comunitatea trans-atlantică. România a fost și este un stat care va rămâne profund atașat respectului acestor valori”, a anunţat Ministerului Afacerilor Externe.

  1. unde e bunulsimt 1 decembrie, 2016, 4:53 pm

    ne doare- p..a de bozgori… poate vor sa ocupam iar buda lu peszta in 4 zile… n-ar fi prima oara!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.