TEROARE în Turcia după ATENTATUL TERORIST de marți seara: ANUNȚUL FĂCUT de autorități despre un GRUP DE ROMÂNI BLOCAT pe aeroport

TEROARE în Turcia după ATENTATUL TERORIST de marți seara: ANUNȚUL FĂCUT de autorități despre un GRUP DE ROMÂNI BLOCAT pe aeroport

A fost teroare în Turcia, marți seara, după cele trei explozii produse în Istanbul, pe Aeroportul Ataturk.

La scurt timp de la producerea exploziilor, mai multe focuri de armă au fost trase dintr-o maşină aflată în parcarea aeroportului, povestesc martorii, citaţi de agenţiile de presă turce.

Cel puţin 36 de oameni au murit, iar alți 147 au fost răniți. Toate indiciile sugerează, până acum, că gruparea jihadistă Statul Islamic se află în spatele atacului, a spus premierul turc Binali Yildirim.

Martorii au povestit, pentru presa internaţională, clipele de coşmar prin care au trecut. Potrivit presei străine, unul dintre terorişti a tras cu o mitralieră, apoi s-a sinucis.

Mai multe ambulanţe au fost mobilizate la faţa locului, iar mai multe taxiuri au început să transporte răniţii către spitale.

Un oficial turc a declarat că „imensa majoritate a victimelor” sunt cetăţeni turci.

Pe aeroportul din Turcia s-au aflat, marți seara, și mai mulți români, care ar fi fost blocați în zona „Plecări”.

Oficiali turci spun că aeroportul a fost închis. Potrivit Reuters, zborurile către Ataturk au fost deviate către alte aeroporturi.

Fostul premier Victor Ponta se afla, în momentul atentatului terorist, în drum spre Ataturk, aeroportul vizat de atac, informează Realitatea TV. Acesta urma să revină în ţară, în această noapte. Cursa care trebuia să plece către Bucureşti nu a mai decolat.

Un grup de români este, în continuare, blocat pe aeroportul din Istanbul, iar Consulatul României este în legatură cu ei pentru a-i ajuta să ajungă acasă cât mai repede. Este vorba despre români care aşteptau să plece cu o cursa Turkish Airlines, spre Bucureşti, însă zborul a fost anulat. Echipa de la consulat s-a deplasat la aeroport şi încearcă să îi preia.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.