The Sun RENUNȚĂ la fotografiile topless de la pagina 3

The Sun RENUNȚĂ la fotografiile topless de la pagina 3

Cel mai bine vândut tabloid britanic – The Sun va renunța la publicarea fotografiilor topless de la pagina 3, punând astfel capăt unei tradiţii controversate vechi de 44 de ani.

Potrivit cotidianului The Times, care, ca şi The Sun, aparţine grupului media deţinut de Rupert Murdoch, numărul din 16 ianuarie al tabloidului va rămâne ultimul care a publicat pe pagina a treia o fotografie topless a unei femei.

Această tradiţie veche de peste patru decenii a fost mult timp catalogată drept sexistă de criticii tabloidului, însuși magnatul media Rupert Murdoch descriind-o drept „desuetă”, anul trecut.

O petiţie prin care se cerea tabloidului să înceteze această practică a strâns 217.000 de semnături. De altfel, pe parcursul anului trecut a avut loc o mișcare globală, în cadrul căreia se milita pentru demnitatea fiecărui pacient, practic o campanie pentru demnitatea pacientelor cu cancer de sân, care – în repetate rânduri – își manifestaseră dezaprobarea față de publicarea unor astfel de fotografii.

Participanţii la campania „No More Page 3” („Renunţaţi la pagina 3”) au calificat vestea despre eliminarea fotografiilor topless drept „cu adevărat istorică” şi un semn al „puterii cetăţeanului”.

Înfiinţat în 1964, The Sun are un tiraj zilnic de peste 2,2 milioane de exemplare, potrivit datelor furnizate în 2014.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.