Ți-ai instalat email-ul pe telefon? Iată de ce TREBUIE să RENUNȚI URGENT la aplicație!

Ți-ai instalat email-ul pe telefon? Iată de ce TREBUIE să RENUNȚI URGENT la aplicație!

Într-o lume în care există, deja, o regulă nescrisă care ne impune să creăm impresia că suntem disponibili în orice zi și la orice oră pentru job, mai toți posesorii de telefoane mobile și-au instalat email-ul pe telefon.

Asta ține, deja, de eticheta organizațională a oricărei firme. Psihologii sunt, însă, de părere că, deşi, email-ul este un mijloc de comunicare util, este şi o sursă de stres şi frustrare pentru mulţi dintre noi.

Cele mai recente studii arată că persoanele care afirmă că emailul le este extrem de util sunt şi cele mai stresate de acesta.

Secretul fericirii, în această epocă a tehnologiei, este, spun specialiștii, să nu-ţi instalezi emailul pe telefon.

Potrivit acestora, fiecare notificare sau alertă nu face decât să ne crească nivelul de stres până când acesta devine de-a dreptul „toxic”.

Psihologii spun că în loc să devenim sclavii poștei electronice, ar trebui să învăţăm să o controlăm. Astfel, o variantă ar fi să dezactivăm aplicaţia de email pentru telefon atunci când nu vrem să fim deranjaţi. Cu alte cuvinte, ar trebui să folosim emailul doar atunci când avem neapărată nevoie de el şi nu să verificăm non stop căsuţa. Altfel, tensiunea va ajunge la cote mari, la fel şi grijile.

Cei mai stresaţi de email sunt tinerii, dar și persoanele care activează în domenii precum IT, marketing, relaţii publice, Internet şi media.

Sursa: telegraph.co.uk

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.